ENG

U ovoj godini igrališta za mališane širom Podgorice

18/01/2020

Glavni grad Podgorica, odnosno gradsko preduzeće Zelenilo doo, planira da u ovoj godini na više lokacija izgradi potpuno nova ili rekosntruiše igrališta koja su zbog stepena devastacije van upotrebe.

Prošle godine započeli smo ovu lijepu priču u nekoliko podgoričkih naselja i zaključili da je neophodno da što prije omogućimo našim najmlađim sugrađanima da u svakom dijelu grada dobiju adekvatan prostor za igru i razonodu, ali i za socijalnu integraciju i dalji razvoj.

U zavisnosti od vremenskih uslova, te izvođača radova, kao i tenderskih i ostalih neophodnih procedura, u ovoj godini se planira izgradnja ili rekonstrukcija na ukupno 17 lokacija, pa se novim igralištima mogu radovati mališani i njihovi roditelji na Starom aerodromu (dvije lokacije), u Novoj varoši, Zagoriču, Maslinama, Draču, Staroj Zlatici, Donjoj Gorici, Nikšićki put, MZ Ljubović, Ublima, Piperima, iza Maše, iza zgrade Simpa, u Momišićima, na Koniku i u Bloku VI.

Izgradnju i rekonstrukciju igrališta pratiće i adekvatno uređenje lokacija, u smislu oplemenjavanja sadnim materijalom, te postavljanja parkovskog i drugog neohodnog mobilijara.

Podsjećamo, u prošloj godini za ove namjene Glavni grad je utrošio sredstva u iznosu 140.000 eura.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica