ENG

Izvršeni inspekcijski pregledi koji se odnose na zabranu usluživanja alkoholnih pića

04/03/2020

Inspektori za turizam i ugostiteljstvo Komunalne inspekcije Glavnog grada, sprovodeći planske aktivnosti u mjesecu februaru na osnovu Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, izvršili su inspekcijske preglede koji se odnose na zabranu usluživanja alkoholnih pića, drugih pića i/ili napitaka koji sadrže alkohol u ugostiteljskim objektima, licima mlađim od 18 godina.

Inspektori za turizam i ugostiteljstvo izvršili su inspekcijske preglede vezane za usluživanje alkohola maloljetnim licima u ugostiteljskim objektima zajedno sa inspektorima za maloljetnike Uprave policije. Izdata su 3 prekršajna naloga za pravna lica u novčanom iznosu od po 2000€ i 3 prekršajna naloga na ime odgovornih lica u pravnom licu u novčanom iznosu od po 200€ podnešen je i 1 Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, pred nadležnim Sudom za prekršaje u Podgorici.

Postupajući po službenoj dužnosti i na osnovu pisanih inicijativa, turistički inspektori Komunalne inspekcije su shodno članu 91 Zakona o turizmu i ugostiteljstvu („ Sl. List CG,“ br. 002/18, 004/18, 013/18 i 025/19) izvršili neposredni uvid u ugostiteljskim objektima u ulicama Vaka Đurovića bb , ul. 4 jula bb, Studentskoj bb. Lamela 2-4 Podgorici i u istim zatekli istaknute naljepnice o zabrani točenja alkohola licima mlađim od 18 godina.

Na osnovu informacije Uprave policije – zapisnika inspektora za maloljetnike u vezi služenja alkohola maloljetnim licima, dostavljene Komunalnoj inspekciji, inspektor za turizam i ugostiteljstvo Komunalne inspekcije, podnio je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Sudu za prekršaje u Podgorici, protiv pravnog lica.

Postupajući po pisanim inicijativama, turistički inspektori Komunalne inspekcije su zajedno sa inspektorima za maloljetnike vršili inspekcijske nadzore u ugostiteljskim objektima u ulicama Vaka Đurovića i ul. Studentskoj u Podgorici. Zatekli su lica mlađa od 18 godina koja su poslužena alkoholom.

Zbog navedenih prekršaja pravnim licima su izdati prekršajni nalozi u iznosu od 2.000 eura i odgovornim licima u pravnim licima 200 eura.

Komunalna inspekcija će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole na svim lokacijama shodno svojim zakonskim ovlašćenjima u oblasti turizma i ugostiteljstva, a naročito na navedenim lokacijama, koje su u saradnji sa inspektorima za maloljetnike prepoznate kao mjesta okupljanja maloljetnih lica.

KOMUNALNA INSPEKCIJA

Izvršeni inspekcijski pregledi koji se odnose na zabranu usluživanja alkoholnih pića

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica