ENG

Glavni grad sprovodi neophodne mjere u cilju zaštite javnog zdravlja

13/03/2020

Tim za zaštitu i spašavanje Glavnog grada, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje da sve relevantne institucije u Podgorici i Crnoj Gori, u domenu svojih nadležnosti, pripreme odgovarajuće planove i sprovedu adekvatne mjere kako bi se suzbilo moguće širenje koronavirusa, donio je niz novih mjera iz domena nadležnosti gradske uprave.

U cilju očuvanja javnog zdravlja mole se građani da dolazak u prostorije Glavnog grada svedu na minimum. Sve neophodne informacije mogu zatražiti putem posebno otvorenih kanala komunikacije – telefonom na besplatan broj 080/081-081 ili e-mailom na adresu info@podgorica.me.

Za sve usluge koje pruža Glavni grad, a zahtijevaju lično prisustvo, Glavni grad će nastojati da u narednom periodu ispred šalter sale privremeno instalira redomat, ili uvede korigovani režim ulaska i boravka, pa će glavna šalter sala (Njegoševa, 20 istovremeno moći da primi isključivo tri stranke. Više puta u toku dana vršiće se dezinfekcija prostorija.

Naglašavamo da su nadležni u Glavnom gradu jutros održali sastanak sa prevoznicima koji upravljaju gradskim linijama i kojima je sugerisano da svako jutro prije puštanja u rad neophodno dezinfikovati čitav vozni park i postupak ponavljati više puta u toku dana, a posebno kada su u pitanje najfrekventnije linije.

Podsjećamo da je sinoć, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, a u okviru mjera za prevenciju importacije i mogućeg širenja virusa COVID–19, isključena voda na svim javnim česmama na teritoriji Glavnog grada – Podgorica.

Takođe, privremeno su odloženi svi programi u organizaciji Glavnog grada, a koje realizuju naše javne ustanove.

Apelujemo na sugrađane da pomognu u očuvanju javnog zdravlja tako što će voditi računa o ličnoj higijeni i o prostoru u kojem se nalaze. Posebno je važno da se smeće odlaže na propisan način kako bi sa njim dolazili u kontakt isključivo radnici gradskog preduzeća Čistoća koji su za to obučeni i posjeduju neophodnu zaštitnu opremu.

PG BIRO

Glavni grad sprovodi neophodne mjere u cilju zaštite javnog zdravlja

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica