ENG

Glavni grad: Pozivamo na solidarnost i veću odgovornost

18/03/2020

U trenucima kada je sva svjetska javnost skoncentrisana samo na jedno pitanje i kada se čuju samo poruke kojima se građani pozivaju na solidarnost, odgovornost i strogo poštovanje pravila zbog pandemije korona virusa, trenutno najvećeg planetarnog izazova, Demokrate bez osjećaja odgovornosti za ozbiljnu situaciju, koja je zadesila i naše društvo i našu državu, pokušavaju da prikupe sitne političke poene.

Dok gradske službe intenzivno rade i pokušavaju da organizuju red i disciplinu u nastalim okolnostima, prikupljaju novac i doniraju sredstva za nabavku neophodne opreme našem zdravstvenom sistemu, Demokrate kritikuju njihov organizovan i posvećen rad. Jednako kao oni i pojedini portali se na senzacionalistički i netačan način bave temom razgraničenja Podgorice i Tuzi, čime ne doprinose stvaranju ambijenta u kojem ćemo se solidarno i odgovorno posvetiti izazovu sa kojim se suočavamo.

Zbog ovakvih i sličnih komentara, kao ozbiljni i odgovorni ljudi, nažalost, moramo još jednom da podsjetimo javnost da su sve gradske službe maksimalno posvećene preuzimanju svih mjera u sprečavanju širenja korona virusa u Crnoj Gori, poštujući preporuke Vlade Crne Gore i Institiuta za javno zdravlje. Svi kapaciteti Glavnog grada su usmjereni u tom pravcu i imamo obavezu da u uslovima ove pandemije radimo još efikasnije i doprinosimo očuvanju javnog zdravlja našeg društva i to ćemo činiti sve vrijeme, dokle god bude potrebno, bez obzira na neodgovorne i nedobronamjerne komentare pojedinih političkih subjekata.

Poručujemo im da će biti dosta prilika da političke argumente i razlike predstavljamo građanima Podgorice i Crne Gore, kada za to dođe vrijeme. Isto tako verujemo da njihove kolege u opštinama gdje oni imaju nadležnosti kao mi u Podgorici, rade sve što je u njihovoj moći da suzbiju širenje pandemije, pa bi po uzoru na njih i gradski odbor Demokrata u Podgorici trebao da ima osjećaj odgovornosti. Ovim putem pozivamo i njih, kao i sve odgovorne činioce u našem društvu da svi zajedno doprinosimo sprovođenju i ispunjavanju preventivnih mjera i suzbijanju širenja korona virusa u Crnoj Gori, jer to treba da bude primarni cilj svakog pojedinca našeg društva.

PG BIRO

Glavni grad: Pozivamo na solidarnost i veću odgovornost

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica