ENG

Glavni grad zahvaljuje prijateljima Podgorice: Ohrabruje činjenica da je u našem gradu veliki broj odgovornih pojedinaca i kompanija

11/04/2020

Uprava Glavnog grada – Podgorica zahvaljuje kompanijama, organizacijama i pojedincima koji su pokazali društvenu odgovornost u vrijeme kada se naš grad suočava sa velikom krizom. Čast nam je što smo još jednom pokazali da je naš grad grad solidarnosti i veličine, koja se ne ogleda u broju stanovnika, niti površini, već u osjećanju pripadnosti Podgorici i Crnoj Gori.

Kao pomoć u borbi protiv epidemije coronavirusa, Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje Glavnog grada – Podgorica, uručene su donacije ili je stigla pomoć od sljedećih privrednih subjekata, organizacija i pojedinaca: Hemko DOO Podgorica – donacija granula dihlora; Saniteko Group – donacija koncentrovanog natrijum hipohlorida 15% natrijum hipohlorida; Slavisan DDD Podgorica – dezinfekcija prostorija i vozila Službe zaštite i spašavanja; ATV CLUB Montenegro –novčana sredstva i stavljanje na raspolaganje svog voznog parka; Restoran Pod Volat, Mesra Jevrić, kompanija “Tuegra”, Vinarija Kutjevo, Dobrovoljno društvo Merhamet i AKUD “Mirko Srzentić” – donacija paketa hrane i sredstava za higijenu za naše najugroženije sugrađane; Montefarm za donaciju neophodnih sredstava za dezinfekciju namijenjenih radnicima Glavnog grada na terenu; “Montenegro Metropolis Media” d.o.o koji su nam ustupili svoje bilborde za informisanje građana o coronavirusu i portal MobilniSvijet.me, koji je ustupio udarni baner na portalu, a njegovi vlasnici bili su zaduženi i za dizajn informativnih poruka za građane.

Zahvaljujemo i brojnim vlasnicima hotela sa teritorije našeg grada koji su svoje hotelske kapacitete stavili na raspolaganje Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje Glavnog grada – Podgorica.

Isto tako vrijedno je pomenuti i volontere Saveza radio-amatera Crne Gore, Politehnike – crnogorskog saveza za tehničku kulturu, Montenegro Robotics koji u prostorijama Centra kompetencija danonoćno izrađuju vizire koji su dio lične zaštitne opreme zdravstvenih radnika i svih onih kojima je ovakav vid zaštite neophodan. Za izradu vizira, osim postojećih pet 3D štampača, kojima je opremljen Centar kompetencija (zahvaljujući Glavnom gradu i Uniji poslodavaca), zaslužni su i oni koji su ustupili svoje štampače: American corner, Elektrotehnički fakultet, Dragan Todorović, kao i firme koje su rezale plastiku: Copy centar i Rinascita.

Osjećamo obavezu i da zahvalimo podgoričkoj komapniji Renault Alliance d.o.o. koja je cilju davanja podrške borbi protiv coronavirusa zdravstvenom sistemu Crne Gore donirala dva automobila.

Zahvaljujemo i svim volonterima Crvenog krsta koji su na raspolaganju našim sugrađanima.

Zahvalnost upućujemo i svima onima koje smo, zbog specifičnosti situacije, možda zaboravili da pomenemo, a čija je donacija jednako važna kao i sve navedene. Hvala i onim našim sugrađanima, organizacijama i kompanijama koje su svoje donacije, ljudstvo i resurse stavili na raspolaganje direktno NKT-u.

Sigurni smo da će ova lista nastaviti da raste, jer zajedničko djelovanje svih nas jedini je put ka pobjedi u ovoj situaciji. Rad mnogobrojnih radnika Glavnog grada na terenu olakšali su prijatelji Podgorice pruživši pomoć svom gradu onda kada mu je to bilo najpotrebnije. Ohrabruje činjenica da je u našem gradu veliki broj odgovornih pojedinaca i kompanija. U ime gradske uprave i u ime svih građana Podgorice – HVALA!

#OstaniDoma

PG BIRO

Glavni grad zahvaljuje prijateljima Podgorice: Ohrabruje činjenica da je u našem gradu veliki broj odgovornih pojedinaca i kompanija

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica