ENG

U toku anketiranje građana povodom izrade Detaljnog urbanističkog plana “Tološi 2”

27/04/2020

Saglasno rješenjima iz Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, Glavni grad je u prethodnom periodu pokrenuo inicijative za izradu jednog broja planskih dokumenata, a u cilju stvaranja pretpostavki za razvoj i unaprjeđenje stanja u određenim naseljima u Podgorici. Dominantno se radi o gusto naseljenim područjima u okviru kojih je izuzetno značajno obezbijediti učešće što većeg broja građana u izradi planova kako bi se, u konačnom, dobila optimalna planska rješenja.

Nadležno Ministarstvo održivog razvoja i turizma je pokazalo visoki stepen razumijevanja prema inicijativama Glavnog grada koje su podnijete na osnovu ocijenjenih potreba i značajnog broja zahtjeva građana.

Kao rezultat ove intenzivne komunikacije, donijeta je i Odluka o izradi Detaljnog urbanističkog plana “Tološi 2”, u obuhvatu od oko 303 ha.

Jedna od faza participacije građana je anketa koja ima za cilj da se saznaju stavovi, opredjeljenja i predlozi za planska rješenja u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana “Tološi 2”. S tim u vezi, zainteresovana javnost može anketne listiće da preuzme i ispuni na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma na linku: http://www.mrt.gov.me/vijesti/223961/Anketni-listic-za-Izmjene-i-dopune-Detaljnog-urbanistickog-plana-Tolosi-2-Glavni-grad-Podgorica.html

Anketa se sprovodi u periodu od 24. aprila do 4. maja 2020. godine.

Molimo svu zainteresovanu javnost da uzme učešće u anketi i time doprinese izradi što kvalitetnijih planskih rješenja.

Napominjemo da se radi o incijalnoj fazi izrade planskog dokumenta i da će uslijediti faze prethodnog učešća javnosti i javne rasprave. Proceduru izrade sprovodi nadležno Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

PG BIRO

U toku anketiranje građana povodom izrade Detaljnog urbanističkog plana “Tološi 2”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica