ENG

Izuzetan uspjeh PIR festivala: Preko 40 000 gledalaca

03/05/2020

Prvi regionalni internet festival teatra za djecu – PIR festival u organizaciji Gradskog pozorišta Podgorica je završen predstavom ,,Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi” Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Publika širom regiona ali i svijeta, od 8. do 16. aprila imala je priliku da na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, pogleda predstave devet teatara iz Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske. Sve predstave su imale jednak period trajanja na YouTube kanalu, pa su gledaoci tokom 14 dana mogli da pogledaju i glasaju za komad koji im se najviše dopao.

Interesovaje i značaj Pir festivala, u vremenu pandemije coronavirusa, ogleda se u broju gledalaca koji u trenutku završetka posledenje predstave iznosi preko 40.000.

Predstava ,,Lepotica i zver” u režiji Miloša Jagodića, Pozorišta mladih Novi Sad pobjednik je Prvog internet regionalnog festivala za djecu sa 684 lajkova publike i 8.753 pregleda.

Drugo mjesto: Predstava ,,Čarobnjak iz Oza” u režiji Jagoša Markovića, Gradskog pozorišta Podgorica 9.477 pregleda i 271 lajk.

Treće mjesto: Predstava ,,Mala sirena” u režiji Milana Karadžića , pozorišta Boško Buha iz Beograda 7339 pregleda i 238 lajkova.

Učesnici Prvog internet regionalnog festivala za djecu – PIR FESTIVALA bili su i Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa predstavom ,,Avanture maloga Juju” u režiji Renate Carola Gatica, Pozorište mladih Sarajevo sa predstavom ,,Kekec” u režiji Safeta Hadžimehanovića, Dječje pozorište Subotica sa predstavom ,,Par cipela” u režiji Todora Valova , Malo pozorište Duško Radović iz Beograda sa predstavom ,,Strašne priče braće Grim” u režiji Mik Gordona, Pozorišta lutaka Pinokio iz Beograda sa predstavom ,,Knjiga o džungli” u režiji Marka Jovičića i Kotorski festival pozorišta za djecu sa predstavom ,,Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi” u režiji Petra Pejakovića.

GRADSKO POZORIŠTE

Izuzetan uspjeh PIR festivala: Preko 40 000 gledalaca

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica