ENG

Počinje manifestacija Ženske priče; Sedmica posvećena položaju žena u glavnom gradu

11/06/2021
Počinje manifestacija Ženske priče; Sedmica posvećena položaju žena u glavnom gradu

Glavni grad organizuje sajam preduzetništva od 14. do 18. juna koji će pratiti panel diskusija Ženske priče o položaju žena u društvu i biznis zajednici. Na sajmu preduzetništva biće predstavljeni proizvodi preduzetnika koji su u prethodnom periodu uz podršku Glavnog grada započeli biznise. 

Sajam će biti otvoren u  ponedeljak (14. 06.2021 godine)  u 19:30 h nakon čega će u Kući Rista Stijovića biti održana panel diskusija na kojoj će učestvovati odbornice iz Skupštine Glavnog grada. Druga panel diskusija održaće se u srijedu (16.06. 2021 godine), na temu Gradska uprava iz ženskog ugla na kojoj će govoriti zapošljene u Glavnom gradu gdje će predstaviti funkcionisanje institucija, dok će se treća održati u petak (18.06.2021 godine) na njoj će o položaju žena iz drugog ugla govoriti akteri društvenog života koji na savremen i drugačiji način, posredstvom društvenih mreža uspješno utiču na društvenu zajednicu. 

Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić tim povodom podsjetila je da je Glavni grad u prethodnom periodu realizovao četiri konkursa za podršku ženskom preduzetništvu. 

‘’Naše „Ženske priče“ rezultat su višegodišnjih aktivnosti  na planu rodne ravnopravnosti.  Podsjetićemo, samo u nazad tri godine realizovali smo četiri konkursa  za podršku ženskom preduzetništvu i danas kao rezultat tih konkursa imamo više od četrdest  žena preduzenica, koje su pokrenule svoj biznis. „Ženske priče“ prilika su  da predstavimo  njihov rad, tako da će u tokom sljedeće sedmice na Trgu Bećir-bega Osmanagića biti  realizovan sajam ženskog preduzetništva, a sve to će pratiti i propratni  program.'' zaključila je zamjenica Vujačić i pozvala sugrađane da posjete ovu manifestaciju. 

Izjava zamjenice gradonačelnika dostupna je na sljedećem linku: 

https://youtu.be/tfmnmnNUi_g

PG BIRO

 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica