ENG

JU "Kakaricka gora" obilježava Dan borbe protiv zloupotrebe droga

25/06/2021
JU "Kakaricka gora" obilježava Dan borbe protiv zloupotrebe droga

Svjesni brojnih izazova sa kojima se klijenti JU “Kakaricka gora” svakodnevno susreću, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga nastojali smo da im nizom različitih aktivnosti pružimo podršku i obilježimo ovaj važan datum. U tom cilju organizovan je sportski turnir u tenisu za klijente i zapošljene u ovoj ustanovi.

Pored sportskih aktivnosti, realizovan je i spot za pjesmu “Vjeruj u anđela” kojim je poslata snažna poruka, prije svega mladima, da prepoznaju značaj problema zavisnosti, ali i da ih motiviše da potraže stručnu pomoć.

Obilježavanje ovog značajnog datuma predstavlja izraz odlučnosti da se ojača djelovanje i saradnja svih društvenih subjekata u borbi protiv zloupotrebe i trgovine drogama, ali isto tako i da se skrene pažnja na brojne posljedice konzumiranja narkotika.  

Podsjećamo, korišćenje psihoaktivnih supstanci ne predstavlja samo opasnost po zdravlje pojedinca, već predstavlja i veliku socio-ekonomsku prijetnju za cjelokupno stanovništvo. S obzirom na to, neophodna je kontinuirana saradnja svih nadležnih službi, kako bi se spriječila zloupotreba droga i njene štetne posljedice. 

“Misija svih nas je da dobrom saradnjom i koordinacijom, usmjerimo zajedničke napore ka preventivnom djelovanju, ali i pružanju stručne i kvalitetne podrške i pomoći onima koji su odlučili da izađu iz okova zavisnosti i izaberu pravi i jedini ispravni put, put bez psihoaktivnih supstanci”- zaključuju iz Javne ustanove. 

Promo spot “Vjeruj u anđela” dostupan je na sljedećem linku:

https://youtu.be/BvqU6TYRqVg

JU KAKARICKA GORA 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica