ENG

Glavni grad podržava poljoprivrednike sa 145.000 eura

06/07/2021
Glavni grad podržava poljoprivrednike sa 145.000 eura

Imajući u vidu krizu izazvanu koronavirusom, Glavni grad je u ovoj godini izdvojio sredstva u iznosu 145.000 eura za podsticaj poljoprivrede.                    

Za program „Premije u mljekarstvu“ izdvojeno je 60.000€ i realizuje se uplatom 0,03€/l isporučenog mlijeka mljekarama koje otkupljuju sirovo mlijeko od stočara sa teritorije Podgorice, na mjesečnom nivou.

Kako je žetva započeta prethodne sedmice i završetak se očekuje do kraja mjeseca, Glavni grad je, kroz program „Podrška žetve na teritoriji Glavnog grada“, za ovu aktivnost opredijelio sredstva u visini 5.000€.

U toku je i izrada Javnog konkursa za kreditnu podršku poljoprivrednim proizvođačima kroz program „Krediti u poljoprivredi“, čije se raspisivanje očekuje do kraja sedmice. Kroz ovaj program opredijeljena su sredstva u visini 70.000€.

Programom „Ostali programi u poljoprivredi“ je predviđena podrška u iznosu 10.000€.

U saradnji sa poljoprivrednicima sa teritorije Podgorice, gradska uprava je definisala i konkretne korake koji bi u narednom periodu mogli da poboljšaju ovu privrednu granu, a odnose se na povećanje iznosa premija po litru mlijeka, obezbjeđivanje bespovratne pomoći za poljoprivrednike koji idu na katune u vidu pokrivanja troškova prevoza, obezbjeđivanje sjemena i sadnog materijala, kao i obezbjeđivanje košnica za pčelare početnike sa teritorije Podgorice. 

PG Biro

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica