ENG

Nastavlja se bogat program Podgoričkog kulturnog ljeta

20/08/2021
Nastavlja se bogat program Podgoričkog kulturnog ljeta

Tradicionalna manifestacija Podgoričko kulturno ljeto nastavlja da svojim raznovrsnim pozorišnim, muzičkim, filmskim i likovnim programom upotpunuje kulturnu ponudu grada. U prethodna dva mjeseca realizovan je bogat kulturni sadržaj na brojnim lokacijama u Podgorici. U okviru ove manifestacije, a povodom 20 godina od smrti i 80 godina od rođenja crnogorskog reditelja Živka Nikolića, u Kući Stojanovića biće upriličen program u utorak 24. avgusta u 20 sati. U programu će učestvovati Vuk Perović i Tamara Milić. 

U četvrtak 26. avgusta u dvorištu Kuslevove kuće, održaće se koncert  „Gospode Glembajevih“ sa početkom u 21 sat. Narednog dana, u 20 sati Mediteranskom vrtu na Gorici održaće se koncert električne harfe Milice Kankaraš. Repertoar programa obuhvatiće djela Einaudija, Andrea, Luisa.  

Na prelazu iz avgusta u septembar, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta biće organizovan i Festival kratke priče „Odakle zovem''. Ciklus koncerata učenika škole „Andre Navara“ nastavljamo 1. septembra, u 21h, kada će u dvorištu Galerije „Risto Stijović“ biti upriličeno veče kamerne muzike.

 U okviru književnog programa manifestacije, 2. septembra, u 20h, organizujemo autorsko veče Jovana Byforda, koje će se održati u Kući Stojanovića. Sljedećeg dana, od 21h, u dvorištu Kuslevove kuće, održaće se promocija monografije Đeljoša Đokaja, dok će od 3. do 5. septembra u dvorištu Galerije „Risto Stijović“ biti upriličeni programi V regionalnog književnog festivala „Literitorija“.  Ovogodišnja manifestacija, pod nazivom „Autorke u fokusu“, biće posvećena spisateljicama i njihovom stvaralaštvu. 

Sekretarijat za kulturu i sport

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica