ENG

Srce kulture grada - KIC Budo Tomović

15/09/2021
Srce kulture grada - KIC Budo Tomović

Kulturno-informacioni centar Budo Tomović  je jedan od najvažnijih i najprestižnijih centara kulture u državi Crnoj Gori, a djelatnost institucije je planiranje, pripremanje i organizovanje svih vrsta umjetničkih manifestacija i programa – muzičkih, zabavnih, pozorišnih, poetskih,  filmskih, likovnih,informtivno –  edukativnih, promotivnih i drugih.

Sa statusom jedne od najistaknutijih institucija kulture u državi i više od pola vijeka trajanja, KIC već duži niz godina opravdava epitet ”srca kulture grada”. U prilog tome govori i to da se godišnje pod njihovim krovom realizuje više od 350 programa koje prati oko 55.000 posjetilaca.

Pored organizacije kulturnih i obrazovnih programa, KIC pruža tehničko-logističku podršku brojnim ostalim društvenim, humanitarnim, sportskim događajima. Važno je pomenuti i višegodišnju podršku festivalima i manifestacijama koje ogranizuju parteri, kako iz Crne Gore, tako i iz inostranstva (FIAT, Međunarodni festival lutkarstva, Festival tolerancije, Europe film festival, TEDx konferencija, Dječiji festival pjesme Naša radost i dr).

Domaćini su svakodnevnih proba, različitih uzrasnih grupa, najstarijeg folklornog ansambla u gradu, “Budo Tomović”, KIC pop hora,  dječijeg hora Zvjezdice, kao i polaznika DODEST-ove škole glume.

Ustanova je dobitnik nagrade ISKRA za filantropiju (među 84 predložena kandidata), te je prva javna ustanova u Crnoj Gori kojoj je dodijeljeno specijalno priznanje za doprinos opštem dobru.

Naša vizija je da KIC radi 365 dana u godini,  prezentujući  samo  odabrane i kvalitetne  programe,  na radost i zadovoljstvo naše publike.

Pogredajte kratku video priču o Kulturno-informativnom centru Budo Tomović:

https://www.youtube.com/watch?v=TnwrxGe-y5k
 

KIC BUDO TOMOVIĆ

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica