ENG

Svjetski dan srca obilježiće čitav niz akcija i sportskih aktivnosti

21/09/2021
Svjetski dan srca obilježiće čitav niz akcija i sportskih aktivnosti

Glavni grad i Crnogorsko udruženje za srčanu slabost, obilježiće Svjetski dan srca, u subotu 25. septembra u 10h,  u novom Bemaks parku (Tološka šuma). 

Besplatno mjerenje krvnog pritiska, djeljenje vaučera za mjerenje kompletnog nalaza masnoće u krvi, djeljene programa ishrane od farmaceutckih kuća, mjerenje težine i visine, računanje Body mass index-a, razni suplementi, fitnes i plesni časovi, kao i sportska takmičenja, dio su programa ove manifestacije. 

"Ovo je prilika da podsjetimo na značaj praktikovanja zdravih stilova života, ali i redovnih ljekarskih kontrola. Time smanjujemo mogućnost obolijevanja i teških posljedica.‘’ kazala je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić i pozvala građane da se pridruže.

Dr Maja Miročević Rotolo,  predsjednica Crnogorskog udruženja za srčanu bolest,  kazala je da su kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok obolijevanja i smrtnosti u svijetu, te ovaj datum u Podgorici obilježavamo na simboličan način. 
 ‘’Svjetski dan srca ustanovljen je od strane Svjetske federacije za srce sa ciljem podizanja svijesti građana o važnosti prevencije srčanih oboljenja i promocije zdravih stilova zivota. Ove godine Svjetski dan srca obilježavamo u novom Tološkom parku,  gdje smo organizovali niz akcija i sportskih aktivnosti za naše sugrađane.’’ kazala je Rotolo.

Estradna umjetnica, Andrijana Božović i bivši košarkaš, Gavrilo Pajović pozvali su sugrađane da budu dio ove manifestacije. 

Izjava Andrijane Božović: 

https://youtu.be/qPtBEqIN_Fk

Izjava Gavrila Pajovića: 

https://youtu.be/HBEqT4DNENI

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica