ENG

Steriliši svog ljubimca uz subvencije Glavnog grada

23/09/2021
Steriliši svog ljubimca uz subvencije Glavnog grada

Danas je raspisan javni poziv za dodjelu sredstava kroz drugi krug subvencija za sterilisanje i kastriranje vlasničkih pasa čiji su vlasnici iz Podgorice, a u cilju očuvanja zdravlja kućnih ljubimaca, te obezbjeđivanja kontrole njihovog razmnožavanja, što u krajnjem znači smanjivanje broja bezdomih pasa na teritoriji Podgorice. 

Za ovaj krug subvencija Glavni grad je opredijelio sredstva u iznosu 5.000 eura. Prijavljeni vlasnik koji ispunjava uslove propisane konkursom dobija sredstva u visini od 50% od ukupne cijene sterilizacije ili kastracije, a najviše do 75,00 eura. Pravo na dodjelu subvencije kroz ovaj program imaju građani Podgorice koji imaju stalno prebivalište u Podgorici, čiji je pas čipovan na ime vlasnika, vakcinisan protiv bjesnila i zaraznih bolesti u posljednjih godinu dana i stariji je od osam mjeseci.

Rok za podnošenje prijave je 15 (petnaest) dana od dana objave ovog Javnog poziva, a zaključno sa 08. oktobrom 2021. godine. Podsjećamo, prvi ciklus subvencija odnosio se samo na sterilizaciju vlasničkih pasa i ovu vrstu podrške dobilo je ukupno 26 vlasnika pasa. Prijava na Javni poziv mora sadržati: obrazac (zahtjev za dodjelu subvencije), kopiju lične karte, ponudu iz veterinarske ambulante u vidu predračuna sa preciziranom specifikacijom, fotokopija pasoša za pse (stranice sa opštim podacima, brojem čipa i podacima o vakcinaciji). Prijava se podnosi na arhivu Glavnog grada.

Obrazac možete naći na linku: 

https://podgorica.me/storage/21871/614c5923e69c8_Obrazac-za-Javni-poziv-za-subvencioniranje-sterilizacije-i-kastracije-vlasni%C4%8Dkih-pasa.docx

Promo video Steriliši svog ljubimca uz subvencije Glavnog grada dostupan je na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=szmy4TUFXDM

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica