ENG

Donacija Glavnog grada Vaterpolo savezu Crne Gore za oporavak sportista od povreda

24/09/2021
Donacija Glavnog grada Vaterpolo savezu Crne Gore za oporavak sportista od povreda

Glavni grada Podgorica donirao je Vaterpolo savezu Crne Gore, tačnije medicinskom timu našeg najtrofejnijeg sporta, aparat „INDIBA AT7” za liječenje sportista. Na ovaj način smo još jednom pokazali veliku želju i spremnost da ovom olimpijskom sportu omogućimo najbolje uslove za rad, a sa ovim aparatom naši reprezentativci će imati najbolji tretman prilikom oporavka od povreda. 

„Dugujemo zahvalnost Glavnom gradu, kao i gradonačelniku Podgorice, zahvaljući čijoj donaciji smo uspjeli da kupimo INDIBA aparat za fizikalnu terapiju. Isti generiše elektromagnetni talas na tačno određenoj frekvenciji (od 448 kHz) da bi postigli bio–stimulaciju i /ili termički efekat. Dakle ovim aparatom vaperpolisti su dobili bolje fizikalne tretmane, ubrzavajući pritom proces oporavka oštećenog tkiva i to kako u fazi upale, tako i u hroničnoj fazi, kao i u svrhe upravljanja bolom. Samim tim je vaterpolo reprezentacija Crne Gore, zahvaljujući pomenutoj donaciji kao prethodnoj donaciji Olimpijskog komiteta i Uprave za sport (laser visokog intenziteta), dobila optimalne uslove za liječenje i oporavak naših sportista.“, kazao je šef medicinskog tima VPSCG dr Vladimir Dedović. 

Reprezentativac Marko Petković je u ime igrača zahvalio Glavnom gradu na vrijednoj donaciji, te istakao da će ovaj aparat biti od izuzetnog značaja za oporavak sportista i time doprinijeti boljim rezultatima.

Glavni grad ima poseban odnos prema sportu kao jednom od simbola Podgorice i ponosni smo na učinjeno tokom prethodnog perioda.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica