ENG

Počinje Evropska neđelja sporta

24/09/2021
Počinje Evropska neđelja sporta

Sekretarijat za kulturu i sport u saradnji sa Kancelarijom za mlade Glavnog grada obilježiće u neđelju (26.09.) brojnim aktivnostima Evropsku neđelju sporta. Očekuju nas turniri u fudbalu, košarci, odbojci, ragbiju, šahu, kao i pokazne vježbe iz gimnastike i atletike. 

Na otvorenim terenima kod SC „Morača“, u periodu od 9h do 12h, zakazan je turnir u fudbalu i odbojci. U okviru fudbalskog turnira učešće će uzeti sljedeći klubovi: FK Arena, FK  Bernabeu, FK Mondial, FK Karioke. U odbojkaškom turniru učešće će uzeti sljedeći klubovi: OK Budućnost, OK Top Volley, OK Morača, OK Akademija. Za sve učesnike obezbijeđene su medalje, kao i pehar za pobjednike turnira.

Nakon toga, na Stadionu malih sportova, u periodu od 16h do 19h, zakazan je veliki broj sportsko-rekreativnih aktivnosti. Na košarkaškom terenu očekuje nas basket turnir 3x3 na kojem će učešće uzeti sljedeći klubovi: KK Junior, KK Milenijum, KK Morača, KK ALL STAR‍. Na drugoj polovini košarkaškog terena mališani iz školice sporta “Kids fair play” i gimnastičarskog kluba “Enigma”  izvešće pokazne vježbe. 

Fudbalski teren rezervisan je za ragbi. Na "touch rugby" turniru učestvovaće 5 klubova i to: RK Crvena stijena, RK Budućnost, RK Cetinje, RK Arsenal i RK Kotor. 

U okviru programa, takođe će biti održan i šahovski turnir polaznika ŠK „Budućnost“.Za sve učesnike obezbijeđene su medalje, pehari za pobjednike turnira, kao i drugi prikladni pokloni. Pozivamo vas da nam se pridružite, da zajedno ispratimo veliki broj aktivnosti, a zainteresovani se mogu oprobati u određenim aktivnostima!

Evropska neđelja sporta ima za cilj podizanje svijesti o zdravim stilovima života, važnosti sporta i fizičke aktivnosti. Pod zvaničnim sloganom Budi aktivan, želi se skrenuti pažnja da budemo aktivni tokom čitave godine i steknemo zdrave navike.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT

KANCELARIJA ZA MLADE

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica