ENG

Novi život centra grada

30/09/2021
Novi život centra grada

Glavni grad posvećeno radi na unapređenju kvaliteta života u samom centru Podgorice.  U tom smislu, u narednom periodu nastaviće se realizacija započetih projekata, a gradonačelnik dr Ivan Vuković  najavio je i čitav niz predstojećih aktivnosti.

“Vjerujem da je evidentno da smo tokom protekle tri godine u velikoj mjeri bili posvećeni uređenju centra grada. U prethodnom periodu radili smo na realizaciji brojnih projekata kako bismo gradskom jezgru podarili izgled kakav zaslužuje", kazao je Vuković i podsjetio na rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, Bokeške ulice, na temeljnu sanaciju Bulevara Ivana Crnojevića, te na uređenje platoa kod Gimnazije i JU OŠ “Savo Pejanović. 

Nedavno su započeti radovi na realizaciji projakata na koje građani Podgorice decenijama čekaju, odnosno rekonstrukcija Njegoševog parka i izgradnja šetališta duž rijeke Morače. U toku su i radovi na rekonstrukciji Hercegovačke ulice, a očekuje nas i rekonstrukcija Njegoševe ulice.

“I pored toga, svjesni smo da nas čeka još dosta posla. U tom smislu, planirano je da gradsko preduzeće Putevi već naredne sedmice započne radove na uređenju trotoarskih površina, koje se ne nalaze u zadovoljavajućem stanju, u Ulici Novaka Miloševa. Takođe, u istoj ulici, kroz akciju Za ljepše lice Podgorice, ekipe Agencije za stanovanje započeće radove na uređenju fasade najvećeg objekta u ovom dijelu centra grada, zgrade u kojoj je smješten Službeni list Crne Gore.”, najavio je Vuković. 

Podsjećamo, u užem centru grada već su uređene fasade na objektima u Hercegovačkoj, Balšićevoj i Karađorđevoj ulici, Ulici Vuka Karadžića, Novaka Miloševa, Slobode, kao i na Bulevaru Ivana Crnojevića.

Gradonačelnik je istakao da parking predstavlja veliki problem u centru Podgorice, te da će se pristupiti izgradnji montažne garaže iza zgrade BEKO, koja bi trebalo da, obezbjeđivanjem 180 parking mjesta, riješi problem nedostatka parking prostora u ovom dijelu grada.

“Realizacijom ovog projekta oslobodiće se prostor Trga Balšića za, moguće, novu pijacu, prostor za druženje i organizaciju različitih manifestacija. Trenutno je u fazi razrada ovog idejnog rješenja, a rezultat realizacije biće ambijentalno uklopljena, višenamjenska površina.", kazao je Vuković.

Glavni grad će nastaviti da sprovodi aktivnosti na uređenju centara Podgorice i stvaranju ugodanog ambijenta za sve sugrađane i posjetioce, a rezultati toga rada neće izostati.

“Obećali smo da ćemo se posvećeno baviti centrom grada i mislim da smo to obećanje ispunili. Konkretne rezultate u tom smislu naši sugrađani će, u još većoj mjeri, imati priliku da vide u narednom periodu”, zaključio je Vuković.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića:

https://www.youtube.com/watch?v=U8G3De7Cy5Q

PG BIRO

Novi život centra grada
Novi život centra grada
Novi život centra grada
Novi život centra grada
Novi život centra grada
Novi život centra grada
Novi život centra grada

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica