ENG

Za podgoričke StartUp-ove otvorena vrata svjetske scene

08/10/2021
Za podgoričke StartUp-ove otvorena vrata svjetske scene

Otvorene su prijave za Konkurs koji realizuje Glavni grad Podgorica u saradnji sa ICT klasterom Cortex, a kojim će se pružiti podrška StartUp zajednici u ICT biznisu. Cilj ovog Konkursa jeste da se pruži prilika StartUpovima iz Podgorice da učestvuju na jednoj od najvećih Tech konferencija na svijetu: Web Summit-u. 

Teme Web Summit-a fokusirane su na IT i internet tehnologiju i druge vrste novih tehnologija. Partneri ovog događaja se kreću od Fortune 500 kompanija do startapova, a polaznici predstavljaju sve nivoe i sektore globalne industrije. U sklopu Web Summit-a djeluje program “ALPHA” kroz koji se odabrani StartUp-ovi prijavljuju na prezentovanje ideje, master kurseve za pokretanje biznisa, časove s internacionalnim mentorima i druge aktivnosti koje će podržati njihove biznis ideje. Sve to ovaj događaj čini najvećom IT smotrom na svijetu koja je idealno mjesto za promovisanje StartUp ideja i privlačenje investitora, te predstavlja dobru priliku da se podgorički StartUp-ovi povežu s globalnim tržištem.

Oni najbolji timovi koji prođu selekciju ovog Konkursa, imaće priliku da svoje ideje prezentuju Alpha timu i obezbijede svoje učešće u Lisabonu od 1-4. novembra, na kom će dobiti i štand za prezentaciju pred brojnim svjetskim investitorima. Kroz ovaj Konkurs Glavni Grad i ICT Cortex podržaće domaću StartUp scenu, a ujedno promovisati kako Podgorice, tako i Crne Gore u cjelini, kao atraktivnu destinaciju za IT ulaganja. 

Podrška je namijenjena timovima koji razvijaju inovativne proizvode i usluge koji su najmanje na trećem nivou skale tehnološke spremnosti (TRL3 - technology readiness level) u oblastima: fintech; IoT (Internet of things); game development; healthtech; pametne tehnologije (gradovi, zgrade i sl.); digitalna transformacija (ERP sistemi, e-poslovanje, finansijske tehnologije i sl.); zeleni ICT (smanjenje emisija, ušteda energije i sl.); mašinsko učenje i vještačka inteligencija.

Glavni grad Podgorica je prepoznat kao strateški partner koji je i u proteklom periodu pružao veliku podršku biznis i StartUp zajednici, a ovog puta je sa ICT klasterom Cortex kreirao poseban program koji će doprinijeti razvoju StartUpova u Crnoj Gori. 

Prijave su otvorene do 15. oktobra u 15 časova, a detalje konkursa možete saznati na sljedećem linku :  https://podgorica.me/oglasi

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica