ENG

Odjeljenje za opšte poslove i HR važna karika u funkcionisanju sistema Glavnog grada; Popović: Čovjek je naš najvredniji resurs

02/11/2021
Odjeljenje za opšte poslove i HR važna karika u funkcionisanju sistema Glavnog grada; Popović: Čovjek je naš najvredniji resurs

Odjeljenje za opšte poslove  formirano je u okviru Službe za ostvarivanje izvršne funkcije gradonačelnika i po mnogo čemu, predstavlja drugačiju organizacionu jedinicu unutar sistema Glavnog grada.

HR službe su obično formulisane kao klasični "kadrovski sektori" u kojima se vodi računa o normativno-formalnim aspektima zaposlenih, a ovim odjeljenjem napravljen je određeni iskorak, uvodeći prakse koje se odnose na "menadžment ljudskog kredibiliteta" - gdje se aspekt "ljudskog" (individulanog) naglašava i tretira jednako kao profesionalni (stručni).

Šef odjeljenja za opšte poslove Milisav Popović i njegova saradnica Milica Ivanović daju veliki dobrinos kako bi kroz aktivno djelovanje službe dodatno unaprijedili sistem funkcionisanja unutar Glavnog grada. 

“Polazeći od činjenice da zapošljeni u organima i službama Glavnog grada predstavljaju najvažniji resurs, te da se kroz pozitivan uticaj na organizacionu kulturu promocijom principa dobre uprave i kroz implementaciju primjera dobre prakse doprinosi efektivnosti pojedinaca i radnih timova - namjera nam je da učinimo sve (što je u našoj moći) kako bi se postigao cilj da službenici dostignu svoj puni potencijal”, istakao je Popović, dodajući da je u opisu njihovog posla i rad na dokumentima koji će u prespektivi postati platforma za jasne definicije u razvojnoj komponeti upravljanja ljudskim resursima. Tu su i realizacije programa obuka za službenike Glavnog grada u saradnji sa Sekretarijatom za lokalnu samoupravu i Upravom za kadrove. 

Takođe, ovo odjeljenje predstavlja "kontakt poziciju" za komuniciranje procesa evropskih integracija na lokalnom nivou, a ujedno izvještavaju o svim procedurama i procesima koji su na tom putu preuzeti i ostvareni od strane cjelokupne administracije Glavnog grada. Odjeljenje za opšte poslove realizuje niz specifičnih programa obuka i specijalizovanih seminara u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori, UNDP i drugim međunarodnim organizacijama.

Pogledajte priču o Odjeljenju za opšte poslove:  https://www.youtube.com/watch?v=ZuQSGJx8Jvc

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica