ENG

Počinje tradicionalna sportska manifestacija "Liga osnovnih škola Podgorice"

03/11/2021
Počinje tradicionalna sportska manifestacija "Liga osnovnih škola Podgorice"

U periodu od 4. do 16. novembra, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, biće održano 21. izdanje Lige osnovnih škola Podgorice. Za učešće se prijavilo 17 podgoričkih osnovnih škola, čiji će se predstavnici/ce nadmetati u devet sportova: malom fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, stonom tenisu, tenisu, karateu, atletici i šahu.

,,Nakon godinu dana pauze zbog epidemije vraćamo se našoj tradicionalnoj manifestaciji, čiji je cilj da promoviše sport među školskom populacijom, te da motiviše što veći broj dječaka i djevojčica da se uključi u sportske aktivnosti. Ovogodišnje izdanje Lige osnovnih škola ima još veći značaj, jer su djeca zbog epidemiološke situacije više mjeseci bila fizički neaktivna i bez časova fizičkog vaspitanja, a opštepoznato je koliko je bavljenje sportom i redovno vježbanje važno za psihofizičko zdravlje i blagostanje. Koristimo priliku da se zahvalimo svim školama koje su uzele učešće u 21. Ligi osnovnih škola i da izrazimo nadu da će ova manifestacija dogodine biti još masovnija, uz još veći broj zastupljenih sportova’’, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Košarkaško takmičenje biće odigrano u OŠ ,,21. maj'', fudbasko će biti održano u ,,balonu'' ,,Arene'', domaćin rukometnog turnira biće OŠ ,,Radojica Perović'', a odbojkaškog ,,Božidar Vuković Podgoričanin''. Stonoteniseri će se takmičiti u ,,Spin-u'', karatisti u maloj sali SC ,, Morača'', teniseri na terenima ,,Dadex-a'', šahisti u OŠ ,,Maksim Gorki'', dok će se atletičari za medalje boriti na atletskoj stazi kasarne u Maslinama.

Za osvajače i osvajačice prva tri mjesta u svakom sportu, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada obezbijedio je medalje i pehare, dok će pobjednici nadmetanja u ekipnim sportovima i atletici izboriti prolaz na takmičenje na državnom nivou. Svi turniri biće održani bez prisustva publike, u skladu sa važećim mjerama i preporukama. 

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica