ENG

Produžen rok za prijavu na Javni poziv za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta

08/12/2021
Produžen rok za prijavu na Javni poziv za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta

Glavni grad Podgorica tokom godine realizuje brojne konkurse, koji su namijenjeni podršci razvoju privredne djelatnosti u Podgorici, i upravo zahvaljujući toj podršci, mnogi naši sugrađani pokrenuli su nove biznise ili unaprijedili postojeće. 

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović istakao je da Glavni grad u kontinuitetu obezbjeđuje podršku privrednicima i to čini kroz nekoliko programa. 

"Najvažniji od njih je svakako, program biznis zona, gdje omogućavamo privrednicima da u okviru industrijske zone, servisno-skladišne i agro-industrijske zone realizuju svoje ideje. Ima i drugih programa koji nijesu toliko, u smislu finansijske podrške, veliki i posebni, ali su svojom atraktivnošću i značajem dobili pažnju javnosti. Neki od tih programa su podrška ženskom preuduzetništvu, podrška početnicima u biznisu, podrška privrednicima koji djelatnost obavljaju u autentičnim djelovima Podgorice”,  kazao je Vešović i dodao da će Glavni grad i u narednom periodu pružati podršku kvalitetnim biznis idejama.

Pored značajne podrške za razvoj i unapređenje preduzetništva, Glavni grad osluškuje i potrebe poljoprivrednih proizvođača, te su obezbijeđena značajna sredstva i za te namjene.

Vešović je kazao da je sa ciljem intenziviranja saradnje sa poljoprivrednicima, te unapređenja njihovog statusa, formirana posebna služba koja će biti adresa za njihove potrebe i inicijative.

„Zakup poljoprivrednog zemljište je još jedan program grada, koji će omogućiti zainteresovanima da učestvuju na javnom pozivu, a zbog primjetnog interesovanja taj rok je produžen i mogu se prijaviti do 30. decembra'',  istakao je Vešović i pozvao poljoprivredne proizvođače da iskoriste ove povoljnosti, kako bi lakše prevazišli izazove sa kojima se suočavaju, a u isto vrijeme doprinijeli da se u Podgorici proizvodi sve više kvalitetne i zdrave hrane", naglasio je Vešović i dodao da Glavni grad ostaje posvećen unapređenju uslova za privrednike i poljoprivrednike, sa ciljem stvaranja boljeg ambijenta za razvoj proizvodnje i ukupnog polovanja.

Javni poziv dostupan je na sljedećem linku:

Javni poziv

Izjava zamjenika gradonačelnika Časlava Vešovića: 

https://www.youtube.com/watch?v=QEGrCrUXcrg

PG BIRO 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica