ENG

Poziv za nevladine organizacije za učešće na radionici „Utvrđivanje predloga prioriteta ReLOaD2 Konkursa“

30/12/2021
Poziv za nevladine organizacije za učešće na radionici „Utvrđivanje predloga prioriteta ReLOaD2 Konkursa“

Glavni grad Podgorica u saradnji sa Prijestonicom Cetinje, Opštinom Danilovgrad i Opštinom u okviru Glavnog grada- Golubovci, poziva NVO na radionicu pod nazivom „Utvrđivanje predloga prioriteta ReLOaD2 konkursa“, koja će se održati 21. januara u 09 sati, u zgradi Skupštine Glavnog grada.

Radionica se organizuje u cilju planiranja prioriteta Konkursa Regionalnog progama lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji će biti objavljen u okviru klastera „Središnji region“ za nevladine organizacije sa teritorije Podgorice, Cetinja, Danilovgrada i Golubovaca.  

Prvog dana radionice, predstavnici lokalnih samouprava i zainteresovanih nevladinih organizacija će, uz podršku predstavnika UNDP-a, identifikovati strateške prioritete razvoja Glavnog grada Podgorica, Prijestonice Cetinje, Opštine Danilovgrad i Opštine u okviru Glavnog grada Podgorica – Golubovci. 

Tokom zajedničkog rada i analize učesnici će definisati 3 – 5 prioritetnih oblasti i podoblasti koje je moguće podržati u okviru ReLOaD2 programa, a koje će postati dio prijedloga prioriteta Konkursa. Ovako definisani prijedlog prioriteta Konkursa biće dostavljen na dodatne konsultacije svim nevladinim organizacijama i ostalim zainteresovanim stranama sa teritorija ovih lokalnih samouprava, prije finalizacije i objave Konkursa.

 Za učešće na radionici se mogu prijaviti sve zainteresovane nevladine organizacije sa teritorije Podgorice, Cetinja, Danilovgrada i opštine u okviru Glavnog grada- Golubovci  do petka, 14. januara 2022. godine do 10:00 sati, na e-mail adresu tamara.cirgic@undp.org .

Podsjećamo, regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) zvanično je počeo sa realizacijom 1. januara 2021. godine, kao nastavak prethodne faze ReLOaD programa koja je uspješno završena u decembru 2020. godine. Program će biti realizovan u šest zemalja i teritorija Zapadnog Balkana tokom naredne četiri godine. ReLOaD2 finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje će biti obuhvaćene programom.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica