ENG

,,Basket u mom kvartu" - Turniri u basketu 3x3 u sedam podgoričkih kvartova

14/03/2022
,,Basket u mom kvartu" - Turniri u basketu 3x3 u sedam podgoričkih kvartova

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada tokom aprila i maja organizuje sportsku manifestaciju ,,Basket u mom kvartu''. U sedam podgoričkih kvartova će se igrati turniri u basketu 3x3, a ovaj sportsko-rekreativni događaj ima za cilj promovisanje sportskih aktivnosti i zdravih stilova života u svakom dijelu Podgorice. 

Brojni rekonstruisani i izgrađeni sportski tereni i poligoni omogućili su organizovanje ovakvih i sličnih manifestacija, koje podstiču sportski i takmičarski duh, u gotovo svakom naselju našeg grada.

Po tri prvoplasirane ekipe sa svakog kvalifikacionog turnira plasiraće se na završni turnir u ,,hramu podgoričkog basketa'', Njegoševom parku, čije je održavanje planirano za 21. maj. Pobjednici kvalifikacionih turnira izboriće direktan ulaz u TOP 16 finalnog turnira, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe morati da prođu kroz eliminacionu rundu.

Kvalikacioni turniri biće održani na sljedećim lokacijama (datumi održavanja turnira su podložni promjenama):

9. april (subota) – teren u naselju Dahna (za stanovnike City kvarta, Donje i Gornje Gorice, Dajbaba i ostalih obližnjih naselja);

10. april (neđelja) – teren na Starom aerodromu (iza marketa VOLI) – za stanovnike Starog aerodroma i Konika (kao i ostalih obližnjih naselja);

16. april (subota) – teren u Zagoriču, Ulica Marka Đukanovića – za stanovnike Zagoriča, Zlatice, Maslina, Rogama i ostalih obližnjih naselja;

17. april (neđelja) – teren na Tuškom putu, Ulica Bracana Bracanovića – za stanovnike te zone i Zabjela;

22. april (petak) – Stadion malih sportova – za stanovnike centra grada;

7. maj (subota) – teren ,,iza Simpa'' – za stanovnike dijela grada ,,preko Morače'';

8. maj (neđelja) – teren u Bloku V, pored vrtića ,,Sunce'' – za stanovnike Bloka 5, 6, 9, Tološa, Vranića i ostalih obližnjih kvartova i naselja;

Osmi kvalifikacioni turnir biće održan u Golubovcima 16. aprila, u organizaciji Kancelarije za sport i mlade Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci.

FINALNI TURNIR, 21. maj – teren u Njegoševom parku.

Nagradni fond završnog turnira u Njegoševom parku iznosi 2500 hiljade eura: 1300 eur za pobjednike, 700 eur za ekipu koja zauzme drugo mjesto, te 500 eur za trećeplasirani tim.

PRIJAVE EKIPA ZA KVALIFIKACIONE TURNIRE

Pravo nastupa na turnirima imaju svi punoljetni građani koji su zdravstveno sposobni da se bave sportom, osim košarkaši registrovani u I A košarkaškoj ligi Crne Gore, kao i drugi košarkaši registrovani u najvećim rangovima zvaničnih nacionalnih takmičenja u inostranstvu.

Jedan takmičar ima pravo nastupa samo za jednu ekipu, a ekipa ima pravo nastupa na samo jednom kvalifikacionom turniru!

Za učešće na turniru NE PLAĆA se kotizacija.

U prijavi je neophodno dostaviti ime i prezime četiri takmičara (tri plus zamjena), njihove datume i godinu rođenja, naziv ekipe, lokaciju kvalifikacionog turnira na kojem će ekipa učestvovati, kao i kontakt telefon kapitena ekipe. Neophodno je da na dan takmičenja svi učesnici posjeduju identifikacioni dokument.

Prijave ekipa za takmičenje vrše se putem maila sportglavnigrad@gmail.com ili preko INBOX-a Facebook stranice Sekretarijat za kulturu i sport – Glavni grad Podgorica.

Za turnir u Golubovcima prijave se vrše putem maila marko.krackovic@podgorica.me.

Rok za prijave ekipa: 10. mart – 7. april

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica