ENG

Raspisan konkurs: 120.000 eura za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture

22/03/2022
Raspisan konkurs: 120.000 eura za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada raspisao je konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2022. godinu. Ovim konkursom obuhvaćene su oblasti kulturne djelatnosti, i to: vizuelna umjetnost, književnost, muzička umjetnost, časopisi za kulturu i umjetnost, pozorišna djelatnost, kulturno-umjetničke manifestacije i festivali.

Budžetom Glavnog grada za ove namjene opredijeljeno je 120.000 €. Za jedan projekat opredijeliće se sredstva u iznosu do 50% od ukupnog iznosa koji je potreban za njegovu realizaciju. Učesnik konkursa može konkurisati sa jednim ili više projekata, od kojih samo jedan može biti sufinansiran. Pod projektom se podrazumijeva zaokružena programska cjelina ili dio cjeline (žanrovska i vremenska), kojom se doprinosi ostvarivanju javnog interesa, u skladu sa zakonom.

Pravo učešća na konkurs imaju fizička i pravna lica koja imaju prebivalište u Podgorici, koja su registrovana za obavljanje djelatnosti kulture. Fizička lica mogu konkurisati sa projektima koje samostalno realizuju kao svoje autorsko djelo. Pravo učešća nemaju nevladine organizacije, kao i javne ustanove i drugi subjekti čiji se rad finansira iz budžeta Glavnog grada, sredstvima planiranim za kulturu, kao i iz budžeta Crne Gore.

Prijava sa dokumentacijom podnosi se u zapečaćenoj koverti neposredno ili poštom na adresu: Glavni grad Podgorica- Sekretarijat za kulturu i sport Ul. Marka Miljanova broj 4, sa naznakom »Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture (određenu oblast) za 2022.godinu. Dokumentacija se podnosi u jednom štampanom primjerku, obavezno u elektronskoj formi (USB, CD ili DVD) u sadržaju istovjetnom štampanom primjerku (prijava sa svim prilozima). 

Dodatne informacije  mogu se dobiti svakog radnog dana od 09 do 14  časova na telefon 020-225-144 ili na e-maila kultura@podgorica.me. Rok za podnošenje prijava sa dokumentacijom  je 30 dana, od dana objavljivanja konkursa, zaključno sa 15. aprilom 2022. godine. 

Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2022. godinu dostupan je na sljedećem linku: https://tinyurl.com/2wcwwjub 

Obrazac prijave:https://tinyurl.com/2fudu8x6

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica