ENG

Festival književnosti "Podgorica - grad knjige" počinje danas

18/04/2022
Festival književnosti "Podgorica - grad knjige" počinje danas

Festival književnosti "Podgorica - grad knjige" u organizaciji Narodne bibilioteke “Radosav Ljumović” počinje danas, 18. aprila i traje do srijede, 20. aprila, a tokom svog trajanja obuhvatiće sve relevantne aspekte književnosti i književnog stvaranja. Ono na što smo iznimno ponosni jeste činjenica da našim programom obuhvatamo i domaću i stranu literaturu, i književno stvaranje i prevodilaštvo, kao i programe za mlade i đecu. 

Ono što ovom Festivalu daje dodatno na značaju jeste međuinstitucionalna saradnja. Tako se prilikom koncipiranja bogatog programa rodila saradnja sa javnim, privatnim i nevladinim sektorima i organizacijama, a ovaj podatak je od izuzetne važnosti jer još jednom dokazuje tvrdnju da je kultura i njena ponuda stvar svih nas i da je zajedno najbolje gradimo. 

Koncept i program trodnevnog festivala je sljedeći:

I dan – 18. 4. Otvaranje Festivala „Podgorica – grad knjige“

  • Promocija studije o prevodilaštvu „Brda i ćilimi“ – sala Božidar Vuković Podgoričan u 18h.

II dan – 19. 4. 

  • Gostovanje i promocija stvaralaštva turske spisateljica Ajfer Tunč – sala Marko Miljanov u 18h! (napomena: gostovanje Ajfer Tunč je pomjereno za 19. april zbog putovanja autorke i mogućnosti dolaska u Crnu Goru).
  • Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore – poetsko-muzički program „Ekspedicija Duende“ – sala Božidar Vuković Podgoričanin u 19:30h.

III dan – 20. 4.

  • Promocija reprint izdanja knjige za đecu „Baroni di Makaroni i Knez de Majonez“ Dušana Đurišića, u izvedbi polaznika škole glume „Arlekin“ – sala Božidar Vuković Podgoričanin u 18h.
  • KC „Čigralište“ radionica za đecu „Pisalići majstorići“ – Dječje odjeljenje u Biblioteci u 17:30h.

Biblioteka vas poziva da svojim prisustvom podržite ovaj novi projekat i da svi skupa postanemo dio stvaranja Festivala koji će u godinama koje slijede postati jedno od centralnih kulturnih uporišta u našem gradu!

NARODNA BIBLIOTEKA “RADOSAV LJUMOVIĆ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica