ENG

Gradski park na preko 40ha na Ćemovskom polju: Osmislimo sadržaje zajedno!

17/05/2022
Gradski park na preko 40ha na Ćemovskom polju: Osmislimo sadržaje zajedno!

Glavni grad Podgorica poziva građane da budu dio priče o budućem najvećem gradskom parku, te da sve svojim prijedlozima i sugestijama doprinesu osmišljavanju i izgradnji nove parkovske površine u gradu.

Na samo 3,5 km od centra grada nalazi se Ćemovsko polje, najveća ravnica Crne Gore koja pripada dolinama rijeka Cijevne i Morače. Ono predstavlja najpogodniju lokaciju za izgradnju najvećeg gradskog parka, koji će sadržajima zadovoljiti potrebe svih stanovnika i posjetilaca Podgorice.

Tokom godina, kao rezultat odlične saradnje lokalnog stanovništva i gradskih preduzeća i službi, dio ovog prostora oplemenjen je različitim biljnim vrstama i vrtnim elementima, izgrađena je trim staza u dužini od 1.150 m, ugrađen parkovski, sportsko – rekreativni, dječiji mobilijar i sprave za trening pasa.

Međutim, vrijeme je da Podgorica dobije park na čak 43,7 ha u kom će građani moći da provedu čitav jedan dan i uživaju u njegovim sadržajima koje će osmisliti zajedno sa Glavnim gradom.

Osmišljavanje i izgradnja ove parkovske površine, namijenjene svim generacijama, predstavlja složen posao. Zato, pozivamo sve zainterosovane da daju svoj doprinos tako što će nam se pridružiti u četvrtak 19.05. u 19h i na licu mjesta reći kakav park žele, ali i da prate sajt www.nacemovsko.me i ostave svoj prijedlog.

Mjesto susreta: Ćemovsko polje kod parkovskog mobilijara koji se nalazi na početku šume (od Fudbalskog saveza Crne Gore prvo skretanje lijevo, iz pravca Bulevara Veljka Vlahovića).

Budi u toku sa svim aktivnostima jer…

TVOJE IDEJE MIJENJAJU GRAD!

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica