ENG

Pojačana kontrola ugostiteljskih objekata; Kažnjeni svi koji ne poštuju propise

11/06/2022
Pojačana kontrola ugostiteljskih objekata; Kažnjeni svi koji ne poštuju propise

U toku prethodnog vikenda zajednička ekipa Komunalne policije i Komunalne inspekcije izvršila je kontrolu više ugostiteljskih objekata po pitanju prekoračenja nivoa buke, od kojih je kod pet subjekata registrovana nepravilnost. U svim slučajevima subjekti su sankcionisani od strane oba organa, novčanim kaznama u visini od 2200 eura i mjerama zabrane ili donošenjem rješenja za otklanjanje nepravilnosti. 

Takođe, u prethodnoj noći izvršena je kontrola više ugostiteljskih objekata od kojih je kod tri subjekta registrovana nepravilnost i izrečene sankcije. Kod dva lokala registrovana je nepravilnost u vidu prekoračenja nivoa buke, dok je u jednom lokalu po prijavi građana za buku, prilikom obilaska uočena nepravilnost u vidu neprilaganja Odluke o radnom vremenu, te je po tom osnovu pokrenut postupak. 

Ovakve akcije, u saradnji Uprave policije, Komunalne inspekcije i Komunalne policije, sprovodiće se intezivno, naročito u danima vikenda i drugim terminima kada postoji mogućnost pojave buke iz ugostiteljskih objekata, a posebna pažnja posvećuje se onim kvartovima grada i onim ugostiteljskim objektima koji su predmet prijava građana i kod kojih postoji realna mogućnost pojave prekoračenja dozvoljenih vrijednosti buke. Shodno tome, posebna pažnja usmjerena je na centar grada i ugostiteljske objekte u stambenim kvartovima. 

Ovim putem ujedno apelujemo na ugostitelje da poštuju propise iz ove oblasti i prilikom emitovanja muzičkog programa vode računa o načinu emitovanja, obaveznoj upotrebi limitatora zvuka, poštovanju zakonski propisanog emitovanja muzickog programa do 1h poslije ponoći, te da učine dodatne napore da muzika iz njihovih lokala ne remeti mir i odmor ostalih sugrađana. 

Uz puno razumijevanje ugostitelja, ističemo da će u svim slučajevima prekoračenja graničnog nivoa buke, Komunalna inspekcija i Komunalna policija preduzimati zakonom propisane mjere zabrane emitovanja, pa i zabrane djelatnosti kod onih lokala u kojim drugim mjerama nije moguće otkloniti nepravilnost ovog tipa. 

Osim intezivnih kontrola ugostiteljskih objekata, posebna pažnja usmjerava se na kontrolu nepropisnog parkiranja posebno u kasnijim satima i u ulicama u kojima se nalaze ugostiteljski i drugi objekti koje posjećuje veliki broj građana, te iz tog razloga pojava nepropisnog parkiranja učestala. U danima vikenda sankcioniše se u prosjeku 40-50 nesavjesnih vozača koji nepropisnim parkiranjem ometaju redovan saobraćaj u našem gradu.

KOMUNALNA POLICIJA I KOMUNALNA INSPEKCIJA

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica