ENG

Projekat TRIBUTE predstavljen na međunarodnoj konferenciji u Ljubljani

30/06/2022
Projekat TRIBUTE predstavljen na međunarodnoj konferenciji u Ljubljani

Ovog juna dogodilo se više izvrsnih stvari vezanih za projekat TRIBUTE, ali je na jednu od njih zaista vrijeđelo čekati. Naš projekat je predstavljen u Ljubljani, na međunarodnoj konferenciji VELOCITY 2022 koja je okupila preko 50 izlagača iz raznih dijelova Evrope radi razmjene iskustava i saznanja o posljednjim inovacijama iz svijeta biciklizma, kao i radi umrežavanja i stvaranja novih partnerstava. Bila je to prilika za kreatore politika, za ljude iz akademskog sektora, privrede, ali i za potrošače, da potvrde ključnu ulogu bicikla u stvaranju gradova koji će biti prijatniji za život nego što su to danas.  

Istovremeno, bila je ovo i prva prilika za projektni konzorcijum TRIBUTE da se predstavi na visokom nivou u kontekstu Evropske unije, ali i za projektne partnere da se sretnu uživo. TRIBUTE je svoje mjesto na konferenciji našao predstavljanjem pilot aktivnosti koje su tematski fokusirane na zelene biciklističke staze (Green Cycling Routes). Viziju projekta TRIBUTE i pristup koji se u njemu primjenjuje predstavili su partneri iz Politehničkog instituta u Milanu (Politecnico di Milano), Ljubljane i Maribora, koji su i pružili uvid u pilot akcije tri partnerska grada – Ljubljane, Maribor i Zagreb.  

Sastanak Upravnog odbora projekta TRIBUTE okupiće sve partnere 28. i 29. jula 2022. godine u Novom Sadu, đe će se održati i prvi sastanak TRIBUTE-ove Transnacionalne mreže zainteresovanih strana. Za tu priliku su u Novi Sad pozvani predstavnici projekta nuMIDAS da bi predstavili ono što su naučili i iskusili u primjeni alatki za urbano planiranje (konkretno programskog alata nuMIDAS), te radi razmatranja moguće saradnje. Tokom prvog sastanka predstavnici zainteresovanih strana iz gradova koji učestvuju u projektu razmijeniće primjere dobre prakse, mišljenja i iskustva iz sprovođenja planova urbane mobilnosti i iz njh proisteklih aktivnosti, čime će započeti razgovore koji će voditi definisanju Transnacionalne strategije projekta TRIBUTE.  

IPA TIM

*Ovo saopštenje je pripremljeno uz finansijsku podršku Evropske unije. Za njegov sadržaj isključivo su odgovorni partneri koji sprovode projekat TRIBUTE i ni pod kojim uslovima ne može se smatrati odrazom stavova Evropske unije i/ili tijela koje upravljaju programom ADRION.

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica