ENG

Glavni grad u saradnji sa klasterom ICT Cortex obezbjeđuje odlazak na Web summit najboljim podgoričkim startup-ovima; Prijavi se i ti na konkurs

11/07/2022
Glavni grad u saradnji sa klasterom ICT Cortex obezbjeđuje odlazak na Web summit najboljim podgoričkim startup-ovima; Prijavi se i ti na konkurs

Glavni grad nastavlja da puža podršku IT zajednici i razvoju startUp ideja u Podgorici i Crnoj Gori, pa će i ove godine biti obezbijeđeno učešće na najvećoj tehnološkoj konferenciji na svijetu - Web Summit-u u Lisabonu.

Zahvaljujući podršci Glavnog grada koji je prepoznao važnost ove teme za razvoj podgoričke Startup scene, i inicijativi klastera ICT Cortex, prošle godine Crna Gora je imala nikad brojniju delegaciju na Web Summit-u na kojoj je prezentovano čak sedam podgoričkih start up-a. Jedna od uspješnih kompanija je Logate, koja je prošle godine imala priliku da prezentuje svoj startup, i u međuvremenu ostvari zapažene rezultate. Njihova predstavnica Maša Miladinović je kazala je da je na ovom događaju kompanija Logate predstavila Charge Gate platformu, razgovarala sa mnogo potencijalnih investitora i što je najvrijednije od svega dobila jedno nevjerovatno vrijedno iskustvo i naučila puno o startup zajednici u Evropi i svijetu.

"Shvatili smo da, iako dolazimo iz jedne male sredine, naše ideje su vrijedne, imaju puno potencijala, i u stanju su da se takmiče na svjetskom nivou", zaključila je Miladinović.

Podsjećamo, Sekretarijat za podršku biznis zajednici Glavnog grada objavio je Konkurs  za podršku STARTUP ICT biznisu, na koji mogu aplicirati sva pravna i fizička lica i prijaviti se za ALPHA ili BETA program. Odlukom o Budžetu Glavnog grada Podgorice za 2022. godinu za ove svrhe izdvojena su sredstva u iznosu od 40.000,00 EUR, za podršku inovativnim proizvodima i uslugama iz oblasti: fintech; IoT (Internet of things); game development; healthtech; pametne tehnologije (gradovi, zgrade i sl.); digitalna transformacija (ERP sistemi, e-poslovanje, finansijske tehnologije i sl.); zeleni ICT (smanjenje emisija, ušteda energije i sl.); mašinsko učenje i vještačka inteligencija. 

Obrazac za prijavu na konkurs se može prezeti na linku u nastavku, a rok za podnošenje prijava je do 22.jula.

KONKURS ZA PODRŠKU STARTUP ICT BIZNISU   

OBRASCI Konkurs za podršku startup ICT biznisu

Izjava Maše Miladinović:

https://youtu.be/vYDkhokLzaY

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica