ENG

Novo mjesto za okupljanje mladih; Glavni grad u centru Podgorice otvara Omladinski klub

21/07/2022
Novo mjesto za okupljanje mladih; Glavni grad u centru Podgorice otvara Omladinski klub

Osluškujući potrebe i želje mladih ljudi, Glavni grad osniva prvi Omladinski klub u centru Podgorice. Riječ je prostoru u kom će mladi Podgoričani i Podgoričanke sticati znanja, vještine i iskustva koja će doprinijeti njihovom ličnom i profesionalnom razvoju.

Omladinski klub i sve aktivnosti koje budu realizovane u sklopu njega, pomoći će mladima da ostvare svoj potencijal, da se razviju u savjesne, odgovorne i aktivne članove društva koji će služiti kao dobar primjer i podsticaj generacijama koje dolaze. Vjerujemo da će ovo postati omiljeno mjesto za okupljanje i druženje mladih ljudi, mjesto na kom će se roditi, razviti i realizovati brojne ideje koje će u značajnoj mjeri doprinijeti razvoju Podgorice.

Mladima će biti omogućeno da realizuju različite aktivnosti koje odgovaraju njihovim potrebama i interesovanjima, a zasnivaju se na principima i metodama neformalnog obrazovanja.

Adresa prvog Omladinskog kluba, koji je samo jedan u nizu ovakvih sadržaja koje Glavni grad planira da realizuje, je Hercegovačka broj 13.

Podsjećamo, Odluka o osnivanju Omladinskog kluba usvojena je na sjednici Skupštine Glavnog grada koja je održana 5. jula. Odlukom je predviđeno da se prostor u okviru Omladinskog kluba koristi za sprovođenje omladinskih aktivnosti, a isti se može ustupiti nevladinim organizacijama koje sprovode omladinsku politiku. S tim u vezi, Glavni grad će u narednim danima raspisati javni poziv namijenjen nevladinim organizacijama koje žele da se uključe u rad Omladinkog kluba i daju snažan doprinos razvoju omladinskog aktivizma.

Omladinski klub:

https://www.youtube.com/watch?v=prpBS4XQcFM

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica