ENG

Vuković: Budžet Glavnog grada za 2022.godinu preko 100 miliona eura

28/07/2022
Vuković: Budžet Glavnog grada za 2022.godinu preko 100 miliona eura

Odbornici Skupštine Glavnog grada su na današnjoj sjednici usvojili odluku o polugodišnjem izvještaju o ukupno ostvarenim primicima i izvršenim izdacima, iskazanim u skladu sa organizacionom, funkcionalnom i ekonomskom klasifikacijom.

Prihodi za prvih 6 mjeseci 2022. godine iznosili su 59,5 miliona eura, što je 35% više nego prošle godine. Dok su izdvajanja za kapitalni budžet za 26,6 miliona eura, što je 61,7% više u odnosu na 2021 godinu. 

Gradonačelnik dr Ivan Vuković istakao je da su sopstveni prihodi Glavnog grada preko 34,5 miliona eura, što je 56,5% više u odnosu na isti period prošle godine. Vuković je kazao da današnji finansijski rezultati pokazuju da će završni račun Budžeta Glavnog grada biti realizovan u iznosu od preko 100 miliona eura, što je od istorijskog značaja za razvoj Podgorice. 

Sekretarka Sekretarijata za finansije Snežana Popović kazala je da Glavni grad uredno izmiruje svoja kreditna zaduženja, te da će i u narednom periodu nastaviti sa planiranom realizacijom Budžeta, sa akcentom na kapitalne projekte. Sekretarka Popović podsjetila je na neke od najznačajnijih kapitalnih projekata, kao što su nastavak izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja groblja na Ćemovskom polju, izgradnja IV sanitarne kade, uređenje zelenih površina, izgradnja javne rasvjete, izgradnja centralnog trga u Anovima- Golubovci, kao i kupovina autobusa. 

Osim toga, na današnjoj sjednici gradskog parlamenta usvojene su i Odluka o prodaji građevinskog zemljišta označenog kao UP147, UP147/, UP148 i UP148/ u zahvatu DUP- a “Naselje 1. maj”, u Podgorici, Odluka o prodaji građevinskog zemljišta označenog kao UP34, UP35, UP36, UP39, UP40a, UP41, UP42, UP43, UP44 i UP45 u zahvatu DUP- a “Konik-Stari aerodrom faza III”, u Podgorici, Odluka o prodaji građevinskog zemljišta označenog kao UP5.1 i UP5.1a u zahvatu DUP-a “Agroindustrijska zona”, u Podgorici, Odluka o prodaji građevinskog zemljišta označenog kao UP 79 u zahvatu DUP–a „Konik – Stari aerodrom“ – Izmjene i dopune, Odluka o otkupu građevinskog zemljišta radi kompletiranja urbanističke parcele broj 207 u zahvatu DUP- a “Naselje 1. maj”, u Podgorici,  Odluka o izmjenama i dopunama Programa privremenih objekata na teritoriji Glavnog grada – Podgorice 2020. – 2024. godine, Odluka o restrukturiranju namjenskih kredita fizičkih i pravnih lica kod Atlas banke AD Podgorica u stečaju, Odluka o davanju saglasnosti Društvu sa ograničenom odgovornošću „Komunalne usluge“ – Podgorica za gradjenje objekata na urbanističkoj parceli broj 25, u okviru DUP- a “Servisno – skladišna zona“, u Podgorici, Odluka o davanju saglasnosti na Statut “Parking servis Podgorica” d.o.o. Podgorica, Odluka o programu podizanja spomen obilježja, kao i Izbor i imenovanja.

PG BIRO

Vuković: Budžet Glavnog grada za 2022.godinu preko 100 miliona eura
Vuković: Budžet Glavnog grada za 2022.godinu preko 100 miliona eura

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica