ENG

NasaGorica.me okupila više hiljada građana i dala značajan doprinos promociji zelenih politika i donijela specijalno priznanje Glavnom gradu

05/10/2022
NasaGorica.me okupila više hiljada građana i dala značajan doprinos promociji zelenih politika i donijela specijalno priznanje Glavnom gradu

Digitalna platforma NasaGorica.me donijela je specijalno priznanje Glavnom gradu kao najbolji projekat u oblasti promocije zelenih politika u Crnoj Gori.  Podsjećamo, Glavni grad dobio je Special Recognition award for Green Responsiveness and Vision od strane ReSPA SIGMA u okviru takmičenja Public Administration Awards 2022 , za digitalnu platfromu NasaGorica.me koja je za kratko vrijeme okupila veliki broj građana i ukazala na važnost podizanja svijesti o značaju zaštite zelenih površina, što je rezultiralo velikim brojem akcija čišćenja i pošumljavanja, s posebnim akcentom na brdo Gorica.

Gradonačelnik dr Ivan Vuković tim povodom je kazao da je ova platforma nastala kao još jedan dobar primjer odlične saradnje Glavnog grada i građana, te da je veoma ponosan što je taj projekat zaživio, ali i što je regionalno prepoznat. 

“Zaštita brda Gorice kao zelene oaze našeg grada predstavlja jedan od prioriteta, kako ove, tako i svih narednih generacija. Veoma sam ponosan kao gradonačelnik na to što smo postigli na tom planu, pogotovo na odluku koja je nedavno uslovljena, a koja znači trajnu zaštitu brda Gorica. Želimo da kod svih naših sugrađana podignemo nivo svijesti o važnosti ove teme i u tom cilju nedavno smo lansirali sajt NasaGorisa.me i za kratko vrijeme uspjeli da mobilišemo više hiljada naših sugrađana i sugrađanki, koji su, svako na svoj način, dali doprinos ove ideje. Veoma sam ponosan na to što je prije par sedmica u organizaciji Regionalne škole za javnu upravu, a pod pokroviteljstvom Sigurne evropske unije i OECD-a, upravo taj naš projekat dobio prestižnu nagradu kao najbolji projekat u oblasti promocije zelenih politika u Crnoj Gori. Koristim priliku da čestitam mom kolegi Džemalu Lekiću, direktoru Centra za informacioni sistem i njegovom vrijednom timu, koji su došli na ideju da kreiramo jedan takav sajt, kako bismo podigili nivo svijesti o značaju ovog pitanja”, kazao je Vuković i istakao da će Glavni grad u narednom periodu nastaviti da ulaže maksimalne napore kako bismo zaštitili brdo Gorica, te da se nada da će nam u tom smislu Vlada Crne Gore biti od malo veće pomoći, nego što je to bio slučaj do sada.

Izjava gradonačelnika: 

https://youtu.be/MVRIRieX5ds

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica