ENG

Glavni grad upriličio prijem za mlade karatiste i takmičare u džiju džici

09/11/2022
Glavni grad upriličio prijem za mlade karatiste i takmičare u džiju džici

Povodom osvajanja značajnih medalja na međunarodnim takmičenjima u borilačkim vještinama, gradonačelnik dr Ivan Vuković organizovao je prijem za mlade, talentovane karatiste i takmičare u džiju džici. Glavni grad i na ovaj način želi da iskaže poštovanje za ostvareni rezultat i da pruži podršku velikim uspjesima naših sportista.             

„Stiglo je zlato, stigle su i dvije bronze. Koristim priliku da čestitam i osvajačima i treneru i sjajnom stručnom štabu koji radi fenomenalne stvari kada je promocija ovog sporta u pitanju. Sjajan rezultat kojim su nas obradovali sa posljednjeg Svjetskog prvenstva koje je održano u Abu Dabiju govori očigledno da imamo lijepu perspektivu i u tom sportu", kazao je Vuković i dodao da je ovo sjajna promocija, ne samo klubova Omladinac, Arso Milić i Feniks, nego i sporta, našeg grada i države.

"Drago mi je da smo u proteklom periodu uz angažovanje naših vrijednih kolega iz resornog  sekretarijata uspjeli da stvorimo bolje uslove za bavljenje ovim sportovima u Podgorici i drago nam je da vidimo da rezultati dolaze. Nadam se da će i u narednom periodu biti tako. Čestitatam vam, ponosan sam na vas i želim vam da nastavite ovim putem, jer siguran sam da svaki vaš uspjeh motiviše i druge mlade ljude da se bave sportom, da se okrenu zdravim stilovima života“, zaključio je Vuković.

Na Svjetskom prvenstvu u Turskoj među 1.846 takmičara iz 105 zemalja, naša reprezentacija je u ukupnom plasmanu zauzela 13. mjesto, sa tri osvojene medalje (1 zlatnom i 2 bronzane) što je odličan rezultat. 

Sve tri medalje za Crnu Goru osvojili su takmičari Karate kluba “Omladinac”, u kategoriji borbi. Zlato-Emre Saljiu, junior (nalazi se na 3. mjestu na Svjetskoj rang listi za svoju kategoriju), bronzu-Jovana Damjanović, kadetkinja (nalazi se na 2. mjestu na Svjetskoj rang listi), bronzu- Milena Jovanović, mlađa seniorka (nalazi se na 1. mjestu na Svjetskoj rang listi).

Kada je u pitanju džiju džicu, Crna Gora je blistala na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju, a dominirali su predstavnici podgoričkih klubova Arso Milić i Fenix. 

Seniorsko zlato osvojio je Arso Milić, koji je ranije osvajao medalje u džudou. Do medalja su stigli i talentovana juniorka Anđela Vukčević (srebro), kao i Jelena Vukčević (srebro), Ana Asanović (bronza) i Nikola Vulević (bronza) u kadetskom uzrastu, svi iz podgoričkog kluba Fenix. 

Miloš Antić pomoćnik sekretarke Sekretarijata za kulturu i sport istakao je važnost postignutih rezultata.

"Ovi rezultati mnogo znače, želim da čestitam i uvjeren sam da će oni koji su u seniorskom uzrastu ostvarili to, nastaviti da idu tim putem. Svaka čast Omladincu, za sve što radite godinama unazad, takođe, džiju džica klubu Feniks koji radi prave stvari i priznanje veliko džudo klubu Arso Milić. Nadam se da ćete donositi medalje sa velikih takmičenja i ubuduće“, kazao je Antić.

Nela Tatar iz Sekretarijata za kulturu i sport i bivša sportistkinja ukazala je na značaj sportskih nagrada za sportiste.    

„Posebno me obraduje kada dođemo sa zlatom jer smo čuli našu himnu u dalekom Abu Dabiju i dalekoj Turskoj. Rad, trud, odricanje je ono što stoji iza ovih medalja, i to je na ponos Podgorici i Crnoj Gori“, kazala je Tatar.

Trener karatista Omladinca i čovjek koji je najzaslužniji za uspjehe ovih šampiona, Žarko Raković, istakao je da veliku zahvalnost duguje gradonačelniku što je imao sluha za njihove potrebe i uvijek pomagao na adekvatan način.

Svjetski prvak Arso Milić, koji trenutno ima najbolji rezultat, ovom prilikom, istakao je zadovoljstvo i veliku zahvalnost na doprinosu i podršci Glavnog grada, zahvaljujući kojoj sportisti postižu ovakve rezultate.

Naše mlade sportistkinje i sportisti, prenijeli su utiske sa takmičenja, kazali da nije bilo lako, ali da je sjajan osjećaj vratiti se u Crnu Goru sa medaljama sa ovako velikih takmičenja na kojima su osvojili zapažene rezultate, i da će tim stazama nastaviti dalje.  

Sekretarijat za kulturu i sport

Glavni grad upriličio prijem za mlade karatiste i takmičare u džiju džici
Glavni grad upriličio prijem za mlade karatiste i takmičare u džiju džici

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica