ENG

Projekat TRIBUTE ulazi u posljednju fazu projektnog ciklusa

27/12/2022
Projekat TRIBUTE ulazi u posljednju fazu projektnog ciklusa

U okviru transnacionalne mreže zainteresovanih strana u Jadransko-jonskom regionu, uspješno se nastavlja implementacija pilot akcija u osam gradova koji su partneri na pomenutom projektu. 

Glavni grad Podgorica u okviru svoje pilot akcija razvija digitalni katastar saobraćajne infrastrukture koji će doprinijeti kvalitetnom planiranju urbane mobilnosti i upravljanju saobraćajem. Vodeći partner na projektu, Politehnički institut iz Milana, proučava faktore koji omogućavaju prenosivost pilot akcija na druge gradove u Jadransko-jonskom regionu, ali i potencijalne barijere u njihovoj primjeni. 

Podsjećamo, u novembru 2022. godine, održane su radionice na temu gradske mobilnosti koje pokazuju prve izvještaje koji će se nadovezati na tekuće aktivnosti TRIBUTE transnacionalne mreže zainteresovanih strana  u Jadransko-jonskom regionu.

Sastanak Upravnog odbora projekta  kojem su prisustvovali su predstavnici Zajedničkog sekretarijata ADRION programa, održan je sredinom decembra sa ciljem modfikacije potrošnje tokom finalnog izvještajnog perioda. Sastanak je bio i prilika da se razgovora i pripremi naredni susret Upravnog odbora, kao i treći sastanak transnacionalne mreže zainteresovanih strana, koji će se održati u Zagrebu 7-8. februara 2023. godine.

*Za sadržaj ovog saopštenja isključivo su odgovorni partneri koji sprovode projekat TRIBUTE i ne može se smatrati odrazom stavova Evropske unije i/ili tijela koje upravljaju programom ADRION.

IPA TIM 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica