ENG

Glavni grad nastavlja da pruža podršku podstanarima

11/01/2023
Glavni grad nastavlja da pruža podršku podstanarima

Imajući u vidu složenu socio-ekonomsku situaciju, te činjenicu da veliki broj građana nema riješeno stambeno pitanje, Glavni grad je prošle godine finansijski podržao preko 150 porodica koje se nalaze u podstanarskom statusu. 

Kako je i ranije najavljeno, pomenuti program biće realizovan i ove godine, te su za te namjene Odlukom o budžetu Glavnog grada za 2023. godinu opredijeljena sredstva u iznosu 200.000,00 eura. Javni poziv za naknadu dijela troškova zakupnine biće raspisan u četvrtak, 12.01.2023. godine.

Podsjećamo, pravo na subvenciju imaju podstanari sa prebivalištem u Podgorici, a subvencioniranje se odobrava na period od 12 mjeseci, nakon čega se konkurs obnavlja.

Obrazac za prijavu biće dostupan na web stranici Glavnog grada i/ili u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje, a uz ispravno popunjeni obrazac biće potrebno dostaviti i kopiju lične karte. 

Komisija će, na osnovu dobijenih podataka, utvrditi rang listu, a nakon sprovedene procedure, pristupiće se potpisivanju Ugovora o naknadi dijela troškova zakupnine, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze zakupca i Glavnog grada. 

Rok za prijavu na Konkurs je 30 dana od dana objavljivanja u štampanom mediju, a dokumentacija se predaje u šalterskoj sali na Trgu nezavisnosti (zgrada Skupštine Glavnog grada). Više informacija biće dostupno u javnom pozivu.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica