ENG

Javna ustanova na Kakarickoj gori obilježila dvanaest godina uspješnog rada

11/09/2020
Javna ustanova na Kakarickoj gori obilježila dvanaest godina uspješnog rada

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica danas obilježava dvanaest godina uspješnog rada. Tim povodom organizovan je Sportski dan, uz turnire u stonom tenisu, pikadu i šahu na kojima su učestvovali klijentkinje, klijenti i zaposleni u Ustanovi, a glavni cilj sportskih aktivnosti jeste upravo njihov pozitivan uticaj na konativne i kognitivne karakteristike i resocijalizaciju klijenata.

I u ovom epidemiološki zahtjevnom vremenu prepoznali smo značaj sprovoženja svih aktivnosti koje pozitivno utiču na resocijalizaciju naših klijentkinja i klijenata, pa je ovo bila prilika da kroz jačanje timskog duha i solidarnosti još jednom ukažemo na povezanost zdravih stilova života i mentalnog zdravlja.Danas posle dvanaest godina rada Javne ustanove, sa ponosom možemo istaći da su uslovi tretmana, predanost i profesionalnost u radu sa klijentima prepoznati kako u našoj zemlji tako i u regionu.

Kroz brojne aktivnosti smo, u godinama za nama, radili na podizanju svijesti javnosti o ovom problemu i razbijanju predrasuda koje su u vezi sa bolestima zavisnosti. Pokazali smo da se i pored svoje kompeksnosti zavisnost uspješno može prevazići uz ličnu odluku, podršku porodice i adekvatnu stručnu pomoć, o čemu najbolje svjedoče iskustva klijentkinja i klijenata koji su prošli tretman u našoj Ustanovi.

Rezultati koje smo postigli u prethodnih dvanaest godina potvrđuju da je Javna ustanova za smještaj rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica danas renomirana institucija za treman hemijskih i nehemijskih zavisnosti čije osoblje čine visokospecijalizovani stručnjaci različitih profila.

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica​


 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica