ENG

LED displeji ugrađeni na 30 autobuskih stajališta

02/03/2023
LED displeji ugrađeni na 30 autobuskih stajališta

Glavni grad je u prethodnom periodu posvećeno radio na rješavanju problema nedovoljno funkcionalnog javnog prevoza u Podgorici, počevši od usvajanja Plana održive urbane mobilnosti, preko sveobuhvatnog projekta modernizacije javnog prevoza - nabavljeno je 45 novih savremenih autobusa, te izvršeno uređenje i digitalizacije autobuskih stajališta, kao i uvođenje novih i reorganizacija postojećih linija.

U okviru digitalizacije autobuskih stajališta izvršena je nabavka i završena ugradnja modernih LED displeja na 30 lokacija u gradu, projekat vrijedan 100.000,00 eura. LED displeji su ugrađeni u ulicama Velimira Terzića, Blaža Jovanovića, Meše Selimovića, Serdara Jola Piletića, V proleterske, Radosava Burića, Dušana Milutinovića,  Vaka Đurovića, Kralja Nikole, 13. jula, Oktobarske Revolucije, II crnogorskog bataljona, Bratstva i jedinstva, Bracana Bracanovića, na Trgu golootočkih Žrtava, u Studentskoj i Moskovskoj ulici, kao i na bulevarima Svetog Petra Cetinjskog, Knjaza Danila, Ivana Crnojevića, Vilija Branta, Stanka Dragojevića i Bulevaru Pera Ćetkovića.

Podsjećamo, digitalizacija autobuskih stajališta ima za cilj da omogući lakše korišćenje usluga linijskog prevoza i time dodatno podstakne građane i posjetioce Podgorice da za svoja dnevna putovanja koriste ovu vrstu prevoza, što će, u krajnjem, rezultirati smanjenjem broja automobila na ulicama našeg grada.

Video: https://youtu.be/G7WfUkHOE68

SEKRETARIJAT ZA SAOBRAĆAJ

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica