ENG

Razgovaramo o održivoj urbanoj mobilnosti

18/04/2023
Razgovaramo o održivoj urbanoj mobilnosti

Glavni grad Podgorica u okviru projekta TRIBUTE  sjutra 19.04.2023. sa početkom u 11.00h organizuje javni događaj na temu održive urbane mobilnosti. 

Pozivamo Vas da razgovaramo o održivoj urbanoj mobilnosti sa fokusom na smanjenje buke i zagađenja vazduha i sa posebnim akcentom na mikrolokacijama koje gravitiraju saobraćajnici radnog naziva “Jugozapadna obilaznica”. Tokom događaja planirane su prezentacija procesa i nalaza mjerenja buke i zagađenja vazduha, kao i prezentacija transnacionalne mreže zainteresovanih strana. 

U okviru projekta organizovane su takozvane  „žive laboratorije“ koje podrazumijevaju participativni pristup kreiranju kvalitetnih i održivih rješenja u oblasti mobilnosti. Ovaj pristup je zasnovan na principu “quadruple helix” (četvorostruke spirale) i podrazumijeva uključivanje lokalne administracije, akademske zajednice, biznis sektora i građana, kako bismo zajedničkim naporima identifikovali i testirali nova rješenja za urbanu mobilnost u skladu sa novim navikama i ponašanjima, te potrebama građana za urbanom mobilnošću. 

Vaše učešće i doprinos je od izuzetne važnosti i očekujemo Vaše prisustvo 19. aprila od 11-13:30 časova u Multimedijalnoj sali Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“.

Podsjećamo, Projekat TRIBUTE u kojem Glavni grad Podgorica učestvuje kao jedan od devet partnera Jadransko-jonske regije realizuje se sa ciljem unapređenja urbane mobilnosti u Podgorici, te uvezivanja zainteresovanih strana iz regiona kroz razmjenu dobrih praksi i rješenja u planiranju inovativne i održive urbane mobilnosti. Podrška realizaciji projekta obezbijeđena je kroz program ADRION.

PG BIRO 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica