ENG

Reagovanje zamjenika gradonačelnice Danila Šaranovića na saopštenje Veselina Mijača od 28. maja 2023.

29/05/2023
Reagovanje zamjenika gradonačelnice Danila Šaranovića na saopštenje Veselina Mijača od 28. maja 2023.

Gospodine Mijač, jeftina zamjena teza nikada nije i niti će biti, ni moj manir, ni nove gradske uprave. 

Kada ste već odlučili da o FK BUDUĆNOST, jednom od najvažnijih simbola našeg grada i najvećem fudbalskom kolektivu u zemlji, komuniciramo putem medija, u redu, pristajem. 

Imajući u vidu da ste se u svom saopštenju osvrnuli na moj kratak komentar na društvenim mrežama i na riječ “jad”, osjećam potrebu saopštiti sljedeće. 

Kako ste to neubjedljivo pokušali sugerisati, riječ “jad” se ni u jednom dijelu nije odnosila na rezultate kluba, jer razumjećete, BUDUĆNOST je nizala uspjehe prije Vas, a ostvarivaće ih i nakon Vas.

Jad je kada grad, koji je vlasnik 99.99% akcija kluba, pristane na onakav aneks ugovora koji je na Vašu korist, a štetu osnivača, potpisan tokom prošle godine. 

Jad je kada se takvim aneksom ugovora Vama omogući da umjesto dotadašnjih obaveznih godišnjih 1.2 miliona uloga u klub, u isto računaju i prihodi od transfera, marketinga i UEFA-a, a sva eventualna dobit pripada Vama, kao sponzoru.

Jad je kada se grad kao osnivač i vlasnik kluba dobrovoljno odrekne prava bilo kakvig suštinskog odlučivanja i sva prava i moć odlučivanja u Klubu prepusti Vama.

Jad je kada ste Vi u slučaju jednostranog raskida ugovora jedino dužni da izmirujete svoje obaveze sljedećih 120 dana, a za razliku od Vas, da je to učinio grad, iz gradskog budžeta bi se Vama moralo isplatiti po “sitnih” 100.000 eura za svaki mjesec od dana zaključenja ugovora.

I u konačnom, da budem do kraja korektan, smatram nedovoljno ozbiljnim jednostrani raskid ugovora sa Vaše strane, a da prethodno novu gradsku upravu ne upoznate o takvoj namjeri, koliko god Vam ona politički ne odgovarala. 

To možda i ne čudi, s obzirom na servilnost prethodne gradske uprave prema Vama, ali znajte, dok Vam želimo svu sreću u daljem životu, kada je u pitanju FK BUDUĆNOST, ova gradska uprava će služiti samo klubu, nikome drugom. 

I ne zamjerite, suprotno prethodnoj gradskoj upravi, nemam pretjeran osjećaj brige za Vaše raspoloženje, ali kao dijete ovog grada, brinuću o interesima našeg kluba, kojem još jednom čestitam šampionsku titulu. 

Svi smo prolazni, samo je Budućnost vječna!

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica