ENG

Bogat program Podgoričkog kulturnog ljeta i u julu

30/06/2023
Bogat program Podgoričkog kulturnog ljeta i u julu

Julski program Podgoričkog kulturnog ljeta biće ispunjen raznovrsnim i kvalitetnim književnim i muzičkim sadržajima inostranih i domaćih autora i izvođača.

U subotu, 1. jula, u 11 časova, u Podgoričkoj knjižari 3 (Trg Nikole Kovačevića 5), biće održana Radionica lijepog pisanja, a u nedjelju, 2. jula, počinje Osmo izdanje City Groove festivala. Do 4. jula, na dvije bine - na otvorenim terenima Bemax arene i u Kolektoru, ljubitelji kvalitetnog zvuka uživaće u nastupima jednog od najpoznatijih svjetskih izvođača Zucchera, i najboljeg regionalnog benda - Parnog Valjka, a oni koji preferiraju elektronski zvuk uživaće u nastupu DJ Lehara, kao i domaćih producenata Bube i Lerra b2b. Svaku festivalsku noć otvoriće domaći bendovi - Kukavice, Milky Wave, Prizma…

U utorak, 4. jula, u 20 časova, u Galeriji Art, biće upriličena izložba fotografija istaknutog crnogorskog fotografa Voja Radonjića - "Očaravajuća lakoća fotografisanja", a iste noći u istom terminu, u Podgoričkoj knjižari 1, u Ulici Slobode, biće održana promocija knjige "Andro Nikac od mora", autorke Kristine Radojičić.

Radionica "Nacrtaj omiljeni lik iz priče", biće održana 6. jula, u 11 časova, u Podgoričkoj knjižari 2 (ul. Serdara Jola Piletića), a za vikend, 8. i 9. jula, na Ljetnjoj sceni u Staroj varoši, biće izvedene dvije predstave za đecu - "Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj!", Malog ateljea Arlekin, i lutkarska "Crvenkapa i vuk".

Poneđeljak i utorak, 10. i 11. jul, obilježiće dvije zanimljive književne večeri: promocija knjige "Dobro jutro, džezerke", autorke Jasne Jovićević i "Projekat očuvanja pomorske arheologije Crne Gore - Rekognosciranje kopnenog i podvodnog predjela Bara", čije su urednice Lucy Blue, Athena Trakadas i Petra Zdravković. Obje promocije zakazane su u 21 čas u dvorištu Galerije "Risto Stijović".

U srijedu, 12. jula, u 21 čas, u Njegoševom parku, u saradnji italijanske ambasade u CG i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, biće prikazan film "I cacciatori del cielo", reditelja Maria Vitalea.

Popularni hrvatski elektro-akustik pop bend Detour, nastupiće 17. jula u Centru kulturnih zbivanja "Ribnica", dok će promocija zbirke pjesama "Biću dobro" autorke Lejle Kašić biti priređena 18. jula, u 21 čas, u dvorištu Kuslevove kuće. U četvrtak, 20. jula, uslijediće još dvije promocije - knjige "Djetinjstvo u džepu", autorke Aleksandre Vujisić, u Podgoričkoj knjižari 3 (Trg Nikole Kovačevića 5), i knjige o kompozitoru, dirigentu i pijanisti Aleksandru S. Vujiću, u Sali Marko Miljanov Biblioteke "Radosav Ljumović".

Julski program Podgoričkog kulturnog ljeta zaokružiće izvanredni koncerti: u saradnji austrijske ambasade u Crnoj Gori, Evropske kuće i Sekretarijata za kulturu i sport, 19. jula, u 20 časova, biće priređen koncert Jakoba Steinkelnera, dok će najaktuelniji srpski rok duo - Buč Kesidi nastupiti 20. jula. U petak 21. jula, bend Divanhana, prirediće koncert na Ljetnjoj sceni u Staroj varoši. 

U utorak, 25. jula, u 21 čas, u Njegoševom parku, biće upriličen koncert trija Marka Simovića, dok će 27. jula, u 21 čas, takođe u Njegoševom parku, koncert prirediti profesori Muzičke škole "Andre Navara".

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT

Bogat program Podgoričkog kulturnog ljeta i u julu
Bogat program Podgoričkog kulturnog ljeta i u julu
Bogat program Podgoričkog kulturnog ljeta i u julu
Bogat program Podgoričkog kulturnog ljeta i u julu

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica