ENG

Poziv mladim umjetnicima da se prijave za drugo izdanje Montenegro Art Residency 2023

06/07/2023
Poziv mladim umjetnicima da se prijave za drugo izdanje Montenegro Art Residency 2023

“Montenegro Art Residency” poziva sve mlade umjetnike iz oblasti likovnih i primijenjenih umjetnosti da se prijave na ovogodišnje izdanje rezidencije. Ovaj projekat podržan od strane Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. 

Tematski fokus drugog izdanja MAR-a je odnos prošlosti i sadašnjosti, odnosno kulturno-istorijskog nasljeđa posmatranog kroz savremenu prizmu oka mladih umjetnika. MAR je otvoren za umjetnike i kulturne radnike iz više polja umjetnosti: slikarstvo, vajarsvo, fotografija, dizajn, film i pozorište (dramaturgija, režija, dizajn zvuka, kostim, motaža, šminka, itd.), književnot, muzika, arhitektura i gluma. 

MAR je projekat umjetničkih rezidencija koji ima za cilj okupljanje i promociju mladih umjetnika i kulturnih radnika sa prostora Balkana. Događa se jednom godišnje, na jednoj izabranoj lokaciji. Ovogodišnje izadnje MAR-a je zakazano za septembar 2023. godine. Tokom boravka u rezidenciji, svaki od polaznika je u obavezi da realizuje jedan individualni projekat koji je njihov autentični odgovor na postavljeni tematski okvir, te da sudjeluje u realizaciji jednog grupnog projekta koji ima za cilj da preplete perspektive svih polaznika. Polaznici imaju punu slobodu prilikom odabira projekta, te njegovog obima. 

Polaznici rezidencije imaju obezbijeđen boravak na izabranoj lokaciji koja svojim ambijentom inspiriše na stvaranje; troškove puta i hrane; kao i potpuno ili djelimično obezbijeđivanje materijala za rad u zavisnosti od obima projekta koji rezident stvara. 

Aplikaciona dokumentacija se sastoji od: CV, kratka biografija, i portfolio. Apliciranje je besplatno i odvija se putem mejl adrese: tinysofafilms@gmail.com.  Rok za prijave je 10. avgust, 2023. godine. 

Za više informacija i pitanja, moguće je obratiti se putem Instagram stranice @mar_residency  Ili mejlom na tinysofafilms@gmail.com. 

Podsjećamo, prvo izdanje projekta realizovano je u jesen 2022. godine. 

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica