ENG

Požar na deponiji "Livade" podmetnut

06/10/2023
Požar na deponiji "Livade" podmetnut

Sinoć je u 19:12 časova od strane NN lica podmetnut požar na deponiji "Livade", zbog čega su tokom čitave noći ekipe Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, kao i naše požrtvovane kolege iz danilovgradske Službe, radile na lokalizovanju istog. Upotrebom preko 35 cistijerni vode, požar je privremeno stavljen pod kontrolu, međutim, izvjesno je da će se posljedice istog osjećati i u narednim danima, kroz emisiju dima i zagađenje životne sredine. Protiv NN lica koje je podmetnulo požar će u najskorijem roku biti podnijeta krivična prijava, a sav video materijal i drugi dokazi dostavljeni Upravi policije (UP) i Tužilaštvu, na dalje postupanje.

Pozivamo sve građane da svaku sumnjivu aktivnost oko kruga “Deponije” odmah prijave nadležnim organima, jer je svako podmetanje požara na navedenom prostoru izuzetno problematično, kako sa aspekta gašenja istog, tako i sa aspekta zdravlja stanovništva.

Tužno je da se naš grad i dalje suočava sa posljedicama ovakvog djelovanja neodgovornih pojedinaca, bilo da su instruisani, bilo da je riječ o ličnom činu, jer posljedice takvog djelovanja trpe svi građani/ke Podgorice i susjednih opština, kao i životna sredina Crne Gore.

Naše ekipe će, pomognute vrijednim kolegama iz susjednih Opština, nastaviti sanaciju navedenog prostora i u narednim danima, uz nadu da će ovo biti posljednja nemila scena takvog tipa, a da će nadležni organi u što kraćem roku rasvijetliti sve činjenice sinoćnjeg događaja i procesuirati odgovorna lica. Neka zdravlje naših sugrađana/ki, a posebno onih najmlađih koji su jednako pogođeni ovim ili sličnim kriminalnim aktivnostima, bude svima na prvom mjestu.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica