ENG

Glavni grad posvećen isključivo interesima građana

26/10/2023
Glavni grad posvećen isključivo interesima građana

Gostujući u emisiji Stav na Prvom programu RTCG gradonačelnica Podgorice prof. dr Oliver Injac govorila je o brojnim važnim temama za Glavni grad, značajnim kapitalnim projektima planiranim u narednoj godini, kao i dosadašnjim postignutim rezultatima.

Gradonačelnica Injac istakla je da će od nove godine krenuti intezivnije u realizaciju razvojnih projekata, te da gradska uprava pažljivo osluškuje potrebe građana. U planu su dvije podzemne garaže, vraćanje "Podgoričanke" u funkciju, nabavka dodatnih autobusa u javnom prevozu, ali i gradnja novih parkova, saobraćajnica...

Što se tiče kolektora u Botunu, u razgovoru sa mjestanima, Injac ističe da je očigledno da nije bilo sluha za ono što su Botunjani trazili od prethodne uprave. "Podgorici je potrebno to postrojenje ali problem je što nije postojao planski razvoj grada. Ako razmišljamo o razvoju grada, treba da se fokusiramo na hitne probleme koji su decenijski", kazala je Injac.

Dodale je i da je priprema budžeta za 2024. u toku i predlog će biti završen nakon 1. novembra, kada će moći i konkretnije da govori o projektima.

Protekli period od šest mjeseci poslužio je, kako je naglasila gradonačelnica, da se upoznaju sa stanjem u svim preduzećima i ustanovama Glavnog grada, imenovani su upravni odbori i direktori.

"Šest mjeseci prije preuzimanja vlasti dešavale su se razne stvari, susreli smo se sa aneksima ugovora za sve direktore preduzeća kojima su određene otpremnine od nekoliko desetina hiljada eura, prevelikim zapošljavanjima, izmijenjenim sastematizacijama i dugovima. Krajem juna napravljen je presjek stanja i dug je 20 miliona eura. Revizija je u toku i biće gotova do kraja godine", ističe Injac.

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica