ENG

Climathon Podgorica 2023: Otpad nije kraj već početak; Otvorene prijave do 14. novembra

02/11/2023
Climathon Podgorica 2023: Otpad nije kraj već početak; Otvorene prijave do 14. novembra

NVO Gnijezdo – NEST najavljuje četvrti Climathon Podgorica događaj koji će se održati u NEST Coworking prostoru u Podgorici 25. i 26. novembra. Ovogodišnje eko takmičenje donosi svjež pristup ekološkim izazovima, s posebnim fokusom na unapređenje cirkularne ekonomije.

Crna Gora se suočava s brojnim ekološkim izazovima, a rješavanje tih problema zahtijeva inovativan i sistemski pristup korišćenju resursa i redizajniranju procesa proizvodnje i potrošnje. Upravo zato, ovogodišnji Climathon okupiće 10 odabranih timova koji će raditi na idejama i kreativnim rješenjima kako bi podstakli transformaciju u načinu korišćenja resursa.

Ako imate ideju koja može doprinijeti zaštiti životne sredine, bez obzira na to iz kojeg grada u Crnoj Gori dolazite, okupite tim koji broji od dva do pet članova i prijavite se do 14. novembra, pute sljedećeg linka:

https://view.forms.app/climathonpodgorica/2023

Kako je fokus takmičenja oblast cirkularne ekonomije - konkretnije, njen segment koji se tiče otpada - dobrodošle su prijave za ideje koje se tiču koncepata poput efikasnijeg recikliranja, produženja životnog vijeka proizvoda, održivog dizajna, cirkularne proizvodnje, pametnog upravljanja resursima, eko-inovacija u proizvodima i uslugama, kreiranja održivih poslovnih modela, upotrebe digitalnih tehnologija i pospješivanja edukacije, podizanja ekološke svijesti i kreativnih saradnji između različitih sektora. Climathon Podgorica 2023 otvara vrata za sve kreativne i održive ideje koje podržavaju cirkularnu ekonomiju i doprinos održivoj budućnosti,

Najboljih deset timova će dobiti priliku da:

  • Pohađaju pripremnu obuku koja će se održati 18. novembra u NEST Coworking prostoru;
  • Prezentovuju svoje ideje na eko hakatonu 25. i 26. novembra, uz stručnu podršku mentora;
  • Osvoje neku od tri vrijedne nagrade u iznosima od 3.000, 2.000 i 1.000 evra;
  • Dobiju mentorsku podršku za dalji razvoj svojih projekata i poslovnih ideja.

Climathon kao globalni pokret

Climathon je globalni pokret pod okriljem Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), dok Climathon Podgorica 2023 organizuje NVO Gnijezdo – NEST pod licencom EIT Climate-KIC u partnerstvu sa UNIQA osiguranjem, Erste bankom, Privrednom komorom Crne Gore, kompanijama Five G i BENU, Glavnim gradom, Njemačkom ambasadom, Investiciono-razvojnim fondom, fondacijom Čini dobro i kompanijom Red Bull.

Više informacija o događaju i prijavi možete pronaći na Climathon Podgorica Instagram stranici, a za sve dodatne informacije i pitanja, obratite se organizatorima putem climathon@mnest.me e-mail adrese.

Pridružite nam se i pokažimo zajedno svim kreativnim i preduzimljivim ljudima u Crnoj Gori da otpad nije kraj, već početak!

NVO Gnijezdo – NEST

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica