ENG

Do kraja novembra biće riješen problem vodosnabdijevanja u naselju Burum

22/10/2020
Do kraja novembra biće riješen problem vodosnabdijevanja u naselju Burum

Ekipe gradskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Podgorica u kontinuitetu veliku  pažnju posvećuju unapređenju vodosnabdijevanja na seoskom i prigradskom području. Jedan od problema sa vodosnabdijevanjem u prigradskom području je posebno izražen u naselju Burum. Ovo naselje broji oko 50-60 domaćinstava i nalazi se na samom kraju vodovodnog sistema u Podgorici. Distributivna mreža u ovom naselju je izgrađena 70.-ih godina od pocinčanih cijevi. U prethodnom periodu je na ovoj lokaciji bio evidentan pad kvaliteta usluge kao posljedica dotrajalosti mreže i njenog malog kapaciteta. Tokom ove godine je započet niz aktivnosti sa ciljem poboljšanja snabdijevanja domaćinstava vodom i to kroz rekonstrukciju pumpne stanice, izgradnju većeg rezervoarskog prostora zapremine 60 m3, kao i kroz rekonstrukciju sekundarne mreže, odnosno, izvođenje novih 2,5 km cjevovoda na javnoj površini.

Ukupna vrijednost svih aktivnosti iznosi oko 100.000 eura, od čega je kompanija „Artek“ izvela radove na rezervoarskom prostoru u vrijednosti od oko 30.000 eura, „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. je izvršilo rekonstrukciju pumpne stanice što je stajalo oko 10.000 eura, dok se trenutno od strane kompanije „Aqua engineering“ izvode radovi na izgradnji sekundarne mreže u vrijednosti od 60.000 eura.

Planirano je da do kraja novembra ove godine budu završeni radovi, što kao rezultat treba da ima normalizovanje vodosnabdijevanja na ovom području, prvenstveno tokom ljetnjih mjeseci kada su ovi problemi bili posebno izraženi.

U narednoj godini će biti odvojena značajna sredstva iz budžeta Glavnog grada za nastavak rekonstrukcije vodovodne distributivne mreže u Doljanima sa ciljem podizanja nivoa usluge vodosnabdijevanja i kvaliteta života u ovom dijelu grada. 

VODOVOD I KANALIZACIJA DOOO PODGORICA 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica