ENG

Uskoro novi socijalni servis u Podgorici; Prihvatilište- privremeni smještaj za djecu sa ulice

18/02/2021
Uskoro novi socijalni servis u Podgorici; Prihvatilište- privremeni smještaj za djecu sa ulice

Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Ivan Terzić i izvršna direktorica Udruženja Roditelji Kristina Mihailović potpisali su Memorandum o saradnji, čiji je osnovni cilj pokretanje socijalnog servisa Prihvatilište- privremeni smještaj za djecu sa ulice, kroz uključivanje u program Učionica družionica.

Budžetom Glavnog grada za 2021. godinu opredijeljena su sredstva za realizaciju socijalnog servisa koji je osmišljen kao posebna vrsta podrške i stimulacije djece koja dolaze  iz socijalno ugroženih porodica, kao posebno ranjiva kategorija.

Na ovaj način, djeci se obezbjeđuju uslovi za sticanje osnovnih životnih vještina, unapređenje obrazovnog statusa i izgradnju njihovih kompetencija. Djeci se programom Učionice Družionice pomaže u obrazovanju, obezbjeđuje užina, psiho-socijalna podrška, organizuju kreativno edukativne radionice, kao i prevoz do mjesta realizacije aktivnosti (Igračkoteka i Razvojni centar).

Inicijativa ima za cilj da kroz socijalni servis Prihvatilište za djecu sa ulice, uključi djecu sa ulice u edukativne radionice, smanjenje prenošenja siromaštva sa generacije na generaciju, kao i omogućavanje prilika da sva djeca imaju iste mogućnosti za obrazovanje, čime se direktno unapređuje kvalitet života socijalno ugroženih kategorija.

NVO Roditelji će u sklopu programa koji je podržao Sekretarijat za socijalno staranje svake sedmice sprovoditi program sa stimulativnim aktivnostima za djecu koja su u zoni siromaštva i raditi na osmišljavanju, planiranju i uspostavljanju sveobuhvatnog servisa prihvatilišta za djecu sa ulice i unaprjeđenju uslova rada, dok će Sekretarijat za socijalno staranje, u skladu sa svojim mogućnostima pružiti potrebnu podršku dostizanju ciljeva saradnje.

SEKRETARIJAT ZA SOCIJALNO STARANJE 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica